Vardagsrutiner for att bromsa grå hårväxt

Vi alla får vid en viss ålder grått hår. Detta utvecklas på grund av att pigmentcellerna i våra hårsäckar dör gradvis. När det finns färre pigmentceller i hårfollikeln, kommer den här hårsträngen inte längre att innehålla så mycket melanin och blir en mer genomskinlig färg som grå, silver eller vit. Att lära sig att acceptera när de grå hårstråna växer ut tar lite tid men det finns en del finurliga tricks för att bromsa utvecklingen. Genom att ta hand om håret kan du också påverka nyansen på grått hår som utvecklas.

Här är 6 vanliga misstag på vägen till torrt och livlösa gråstrån och hur man får det utseende du är ute efter.

Du har ingen go-grå-strategi.

Om du är redo att fullt ut omfamna din naturliga färg är det inte en bra idé att bara avbryta din vanliga klippning. Om du gör, så kommer din nya färg se livlös ut när de spröda och tunna topparna bryts. Om du kan tänka dig en kort så brukar de inte vara så tydligt att ditt hår har utvecklats till en grå färg. Detta kommer gradvis att avslöja mer och mer av ditt grå, men det kommer vara blandat så att du inte har någon hård linje. Så småningom kommer du få en helt vacker grå färg i hela håret.

Slarvar med kosttilskott.

Grått hår orsakar av överproduktion av väteperoxid i hårcellerna och produktionen ökas generellt med åldern. Om du precis har börjat få grå strån kan du enkelt bromsa upp utökningen av grått hår genom att stoppa överproduktionen av väteperoxid. De finns också andra metoder som förbättrar kopparnivån i håret, vilket är substansen som bibehåller hårets naturliga färg.

Du förbereder inte för poolen eller havet.

Om du ska bada i pool eller havet så är det en bra ide att täcka håret för att skydda mot klor och saltvatten. Klor kan ge en grön nyans och saltvatten kan göra håret brassigt. Använd balsam i fuktigt hår innan du kommer i vattnet eller badmössa så att håret inte suger upp saltet eller klor.

Schamponerar håret för ofta.

Att schamponera håret för ofta torkar ut hårstråna vilket innebär att den naturliga lystern försvinner. Byt till ett naturligt schampo och tvätta inte för ofta. De grå tonerna i ditt hår kommer se lite mjukare ut stråna får behålla sina naturliga oljor. Det här hjälper till att lysa upp det gråa håret så att det ser lite livligare ut.

Hoppar över att ge rikligt med återfuktning.

Vi vet att tanken på att sätta olja på håret är ofta en risk för att det plötsligt ser fettigt och trassligt - är det inte vad schampo tar bort? Men här är sanningen; grå hårstrån ser grövre ut när de är torra. På samma sätt ger olja en silkig känsla i håret och hjälper till att reda ut tovor. Oavsett om du låter det torka naturligt eller använder hårfön så rekommenderar vi att du arbetar in några droppar av en olja i fuktigt hår. Använd några droppar i hjässan, mittenlängderna och i topparna. Massera in de väl så att det sjunker in i hårstråna.

Du använder inte rätt stylingverktyg.

När de grå nyansen träder fram blir håret också både torrare och förlorar lyster. Bara genom att använda en borste som klappar håret mjukt kan hjälpa till att bibehålla glansen vilket resulterar i en snyggare grå färg med glans. Om du använder värme stylingsprodukter bör du spraya håret med skyddande värmesprayer innan användning. Platt - 0ch locktänger bör också vara nya eftersom med året så slits de översta siktet på värmeplattorna vilket gör att håret bränns vid användning. Välj dessutom gärna en tång som har ett extra skyddande hölje som yttre skikt på plattorna som håret kommer i kontakt med.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev