Tips för att få fylligare ögonfransar

Skapa rutiner som främjar ögonfransväxt

Först och främst är det viktigt att förstå att ögonfransar består av en speciell typ av hår. De är väldigt känsliga för beröring och, som du kanske vet, är deras evolutionära syfte att skydda ögat från damm, svett, skräp, insekter och alla oönskade och farliga objekt som har potential att skada ögat. Ögonfransar växer på de övre och undre kanterna av ögonlocken. Fransarna på den övre fransraden är alltid fylligare och längre, de är ungefär dubbelt så många som på den nedre fransraden. Det sägs också att man förlorar ögonfransar dagligen.

Hur kan vi ha så många ögonfransar om vi tappar dem dagligen?

Ögonfransar växer i tre faser och varenda ögonfrans befinner sig på sin unika tidslinje. Den första fasen heter anagenfasen – aktiv växt. Den andra fasen kallas för katagenfasen, vilket är övergångsperioden, och den tredje är telogenfasen, som är viloperioden. Växtcykeln tar vanligtvis ungefär tre månader. Denna korta livslängd på 90 dagar är mycket kortare än huvudhårets, och det är också därför ögonfransar inte blir lika långa som hårstråna på huvudet. Om du däremot använder ett ögonfransserum av god kvalité, förlänger du anagenfasen, vilket gör att dina ögonfransar blir längre. Många vilande hårsäckar blir också stimulerade och går in i aktiv växt tidigare för att producera nya, starkare ögonfransar. Detta resulterar i tjockare, fylligare och längre ögonfransar.

Visst är det så att ögonfransar ramar in ögat och drar uppmärksamheten till ansiktet, vilket gör att våra ögon ser ännu vackrare ut. Kvinnor i alla åldrar lider när deras ögonfransar blir tunnare eller faller av. Det finns många konstgjorda metoder för att förbättra ögonfransar, som mascara, lösögonfransar och förlängningar, men tyvärr tenderar dessa metoder att försvaga våra naturliga ögonfransar. Därför väljer vi ut serum och maskara serum och maskara i samma produkt som inte sliter på dina fransar och dessutom maximerar volymen. En maskara som innehåller serum ger återfuktning och näring till dina fransar varje dag. Här kommer också tips på hjälpsamma hemmakurer som får dina ögonfransar att växa och se längre ut, på riktigt.

E-vitamin

Denna vitamin är ett fantastiskt hjälpmedel om du vill få dina ögonfransar att se längre ut. Som du säkert vet, är E-vitamin är bra för att behandla fläckar och utslag på huden, men visste du att den också kan göra dina ögonfransar tjockare? Öppna ett par E-vitaminkapslar och applicera vitaminerna på dina fransar med hjälp av en borste, för att berika och stärka dem.

Naturliga oljor (Arganolja)

Naturliga oljor kan också hjälpa dig att få längre ögonfransar. Du kan fukta dina ögonfransar med en av dessa naturliga oljor: olivolja, kokosnötsolja, avokadoolja, sötmandelolja, linneolja, sesamolja, nyponolja, arganolja eller kardborreolja. Häll lite olja (eller oljeblandning) på en bomullstuss och fukta dina ögonfransar innan du går och lägger dig. Tvätta av detta på morgonen, så kommer den naturliga oljan att berika, befukta och förbättra ögonfransarnas växt och se till att dina fransar är starka och hälsosamma.

Ta bort allt smink på kvällen

Ju längre dina ögonfransar är sminklösa, desto bättre kommer de att växa. Se till att du alltid bort allt smink från ögonen innan du går och lägger dig, för att ge dina ögonfransar en chans att andas, eller ännu bättre, ta bort ditt smink direkt när du kommer hem.

Massera dina ögonlock

Slutligen, här kommer ännu ett enkelt tips på hur du kan få dina ögonfransar att växa till sig både längre och starkare: massera dina ögonlock. Du kan stimulera hårsäckarna genom att försiktigt massera dina ögonlock. Om du gör detta regelbundet, kommer du att se snabba och markanta resultat. Var bara försiktig när du masserar, annars kan du göra mer skada än nytta.

Serum

Återväxt av ögonfransar

Ögonfransserum kan ge styrka till försvagade och skadade ögonfransar, genom att återfukta och berika dem, både på insidan och utsidan. Ett ögonfransserum av hög kvalité försäkrar en djupgående och komplex förbättring på kort tid.

Förstärkta hårsäckar

Ögonfransserum kommer med en speciell, tunn applikator av en god anledning. Denna eyeliner-liknande applikator gör det enkelt och behändigt att applicera serumet längs din ögonfranslinje, vilket leder till att produkten penetrerar både fransen och den allra viktigaste delen – hårsäckarna.

Skydd mot föroreningar

När ögonfransserum appliceras regelbundet hjälper det även som skydd mot solens strålning, gifter, kemikalier och ovänliga sminkborttagningsprodukter. Fransarna blir därmed starka och resistenta mot skada, frost, vatten med klor i och näringsfattiga mascaror.

Kurviga ögonfransar

Många kvinnor har problem med sträva, raka ögonfransar. I brist på annat använder de tyvärr ögonfransförlängningar, som har en väldigt negativ effektiv på fransarna, vilka bryts av och går sönder. Ögonfransserum gör att ögonfransarna växer i en uppåt pekande kurva. Detta bidrar ytterligare till att öppna upp ögat och få det att se större ut, samtidigt som det ger fransarna ännu mer definition.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev