NATURLIGT SÄTT ATT BLI AV MED MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN

VAD ORSAKAR MÖRKA CIRKLAR UNDER VÅRA ÖGON?

Det finns många anledningar till att området under våra ögon kan blir mörkare än resten av vår ansiktshud. Den första orsaken som uppstår är brist på sömn. Även om sömnbrist säkert kan orsaka mörka cirklar är det inte den enda faktorn. Det är ingen överraskning att en ohälsosam livsstil också kan spela en roll i utvecklingen av mörka ringar. Rökning och alkohol är en ohälsosam kost och vi vet att det är en orsak. Så småningom kommer dina dåliga vanor som kost och träning också att spela roll.

Det finns olika orsaker till mörka cirklar och påsar runt ögonen drabbar vissa personer. En del får symptom i tidig ålder trots att det brukas ses som ett vanligt ålderstecken. Det är svårt att täcka över med smink för att huden är känslig kring ögonen och den utbuktande påsen måste dämpas. Mörka cirklar och påsar under ögonen uppkommer av andra anledningar än bara sömnbrist.

Dessutom uppstår andra åldersrelaterade tecken, som brustna blodkärl, syns mer genom den tunna och påsiga huden. De allra flesta drabbas av mörkar ringar under ögonen någon gång i livet. Vanligast är att de uppträder kring förkylningar och allergier på grund av att det naturliga och bakteriefyllda vätskeflödet kring ögonområdet.

Efter många års forskning har olika resultat och knep för botemedel dominerat marknaden och spabehandlingar. En del tycker om det klassiska ‘gurk-metoden’ som faktiskt har en bevisad fördel att bidra med vätska till ögonområdet. Däremot så är just detta sättet ganska komplicerat eftersom det krävs att man blundar och låter gurkan få verka i åtminstone 20 minuter.

Att återfukta ögonen är trots allt övertygande viktig del av behandlingen för mörka cirklar och påsar runt ögonen. Uttorkad hud förvärrar besväret för att huden förlorar sin ungdomliga elasticitet att dra samman till jämn hud. Vätska i huden skapar också fördelar för läkningsprocessen eftersom det ger näring till hudcellerna så att de kan arbeta optimalt. För att huden ska kunna läka och stramas åt igen så är naturliga ekologiska ögonkrämer alternativet som håller din hud frisk. Vi ska inte stressa våra kroppar genom att använda kemikalier för kroppen kan då inte läka naturligt så att resultaten blir kortvariga eftersom läkningsprocessen upphör så fort den kemiska behandlingen avbryts.

Därför har Lé Luna valt ut ut produkter som helt och hållet är plantbaserade för långvarig effekt. Att välja rätt ögonkräm handlar om vad du ser till att behandla kring ögonen, oavsett om det är rynkor eller mörka ringar så ska du välja något som passar just dina behov och du kan få ny lyster igen.

Eftersom vi värnar om att naturliga ingredienser så listar vi huskurer och superfood som också kan hjälpa till mot mörka ringar under ögonen.

FYSIOLOGIN BAKOM MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN

I vissa fall är mörka ringar ögonen inte nödvändigtvis mörka ringar alls, utan skuggor skapade av puffiga ögonlock. Formen och strukturen hos dina ögon kan bidra till utseendet på mörka ringar. Skuggskapandet från ditt ögonpuff kan också orsakas av allergier, åldrande eller andra ögonproblem.

Forskning visar att mörka ringar faktiskt orsakas av minskat blodflöde i området under ögonen. De fann också att ämnen med mörka ringar ofta är producerade med en ökad mängd melanin - substansen som är ansvarig för hudpigmentering. Mörka ringar under våra ögon kan också vara vad som i huvudsak utgör blåmärken. Huden under våra ögon är mycket känslig. Den är tunn och lätt skadad. Gnuggar man ögonen ofta kan orsaka blåmärken vilket resulterar i fula mörka cirklar.

SKÖNHETSKNEP

Banan

Istället för att använda ‘Gurk-metoden’ kan du nu ta en ⅓ mosad banan och kleta på påsarna under ögonen. Banan är rik på C-vitamin och innehåller massor med vätska som sjunker in i huden. Låt bananen verka åtminstone 20 minuter innan du torkar av med en fuktig trasa.

Kaffepulver

Precis likadant som att vi blir piggare av att dricka kaffe kan vi nu använda det energirika koffeinet till att pigga upp de trötta ögonpåsarna. Använd bara kaffepulver och massera i cirklar under ögonen. Koffeinet tränger in i huden och ger energi till cellerna så att de aktiveras och dras samman. Detta fungerar även bra som en utmärkt peeling. Upprepa processen tills huden runt ögonen känns len.

Mandelolja

Att tvätta bort smink är ett orosmoment för ögonen eftersom sminkrester gnuggas kring ögonen. Huden blir oftast uttorkad och irriterad vilket gör att mörka påsar under ögonen uppträder oftare. Använd mandelolja när du tvättar bort ögonsminket. Mandelolja innehåller Vitamin E, proteiner och zink som är näringsämnen för hudens läkningsprocess. Oljan består av fettsyror som ger långvarig återfuktning till huden, ökar elasticiteten och ger ny lyster.

Återfukta

Mörka ringar under ögonen blir synligare och svårare att behandla i fall huden är torr och åtstramad. Det är viktigt att komma ihåg att använda en återfuktningskräm för allt som har med hud att göra för att skapa optimal läkningsprocess för din hud. Återfuktning kring ögonen är också ett enkelt skönhetsknep för att få sminket att ligga jämnare och med mer lyster kring ögonen. Särskilt om du använder hud smink, som concealer nära ögat så ska du använda en speciell kräm anpassad för ögonen för att eliminera irritation. Dina ögon kommer att älska dig! Använd en ögonkräm som är naturlig.

Kokosolja

Eftersom att det är viktigt att återfukta huden är kokosolja din bästa vän när det kommer till att bekämpa mörka ringar. Kokosolja är ett naturligt återfuktande medel som enkelt absorberas av huden. Applicera lite kokosolja på fingret och dutta det sedan under ögonen och låt oljan absorberas. Applicera på kvällarna och låt sitta över natten.

ATT INKLUDERA I DIN KOST

Vitamin K

Vi får i oss Vitamin K genom grönsaker som grönkål, brysselkål, lök och broccoli. Vitamin K har en viktig förmåga att kunna aktivera produktionen av blodpropps-proteiner som kroppen använder för att stoppa blödningar och skapa en koagulering. De imponerande fördelar med Vitamin K används av kirurger och är sedan många år en vanlig behandling för patienter efter kirurgiska ingrepp för att minska blåmärken och ärrbildningar.

Vitamin K är en fettlösligt vitamin som finns i en mängd olika livsmedel. Eftersom vitamin K är fettlöslig, kan våra kroppar lagra det för senare. Namnet vitamin K kommer från det tyska ordet för koagulering, eftersom det är vitaminets mest väl noterade funktion i kroppen. Våra kroppar kan faktiskt syntetisera K-vitamin med hjälp av bakterier i tarmarna. Det mesta av Vitamin K som våra kroppar behöver fungera syntetiseras på detta sätt. Det återstående vitamin K som våra kroppar behöver kommer från livsmedelskällor. Detta viktiga vitamin finns i många olika livsmedel. Den finns i både växt- och djurprodukter. Även vegetarianer borde inte ha något problem att konsumera tillräckligt med vitamin K, särskilt eftersom våra kroppar behöver relativt små mängder.

Det är känt som koagulations vitamin. Detta beror på att det spelar en integrerad roll i blodpropp och blodblödning. Blåmärken är väsentligen en liten mängd blödning under huden. Vitamin K hjälper till att förhindra överdriven blödning och blåmärken, vilket kan orsaka mörka cirklar.

Vitamin K spelar också en roll i benhälsan. Detta vitamin är viktigt vid framställning av osteokalcin, vilket är nödvändigt för tillväxt och botning av ben. I studier motsvarar låga K-nivåer låg bendensitet som leder till bräcklighet. Därför är vitamin K sannolikt avgörande för att bibehålla bentätheten.

Det spelar också en roll i allmän cellhälsa och utveckling, och har nyligen visat sig vara viktigt i det neurologiska systemet också. Gas6-proteinet, som spelar en viktig roll för nervsystemet, behöver komponenter av vitamin K för att kunna syntetiseras i kroppen.

Vitamin K krämer har många hudvårds tillämpningar förutom att hjälpa till att minska utseendet på mörka cirklar. De används ofta efter operation eller skador för att hjälpa till med snabb sårläkning, för att eliminera sträckmärken, lindrar spindelvenerna och hjälper till vid läkning av blåmärken.

Att behandla mörka ringar under ögonen med högt Vitamin K lokalt kan hjälpa till att främja läkningsprocessen. Många ingredienser används sida vid sida med K-vitamin för att eliminera mörka cirklar under ögonen. Vitamin A, vitamin C, vitamin E och arnica finns ofta i vitamin K-produkter.

Timjan

I örten Timjan hittas ämnet Thymol som har bevisats kunna vidga musklerna i blodkärlsväggarna. När detta inträffar så ökas blodcirkulationen och på så sätt kan viktiga näringsämnen transporteras snabbare i kroppen. Genom bättre blodflöde så kan blodet fånga upp överflödig vätska och då effektivt minska svullnader och blåmärken snabbt. Denna naturliga ingrediens är svårt att applicera så se istället till att äta mat som innehållet mycket Timjan.

Att äta timjan är inte heller särskilt svårt. Timjan är en ört som passar bra till många olika sorters mat. Timjan är gott att ha i köttfärssås, både vanlig och vegetarisk, och ger lite extra liv i soppor och grytor. Potatismos - både av vanlig potatis och sötpotatis - är även gott att lägga till lite timjan i.

Testa dig fram, denna krydda är fantastisk inte bara för dina mörka ringar men även för din matlagning!

Genom att inkludera det här naturliga super ingredienserna i din vardag så kan du nu se en utväg från mörka tunga påsar till pigga och glada ögon.

Rekommenderade Produkter