Naturligt sätt att bli av med mörka ringar under ögonen

Det finns olika orsaker till mörka cirklar och påsar runt ögonen drabbar vissa personer. En del får symptom i tidig ålder trots att det brukas ses som ett vanligt ålderstecken. Det är svårt att täcka över med smink för att huden är känslig kring ögonen och den utbuktande påsen måste dämpas. Mörka cirklar och påsar under ögonen uppkommer av andra anledningar än bara sömnbrist. Dessutom uppstår andra åldersrelaterade tecken, som brustna blodkärl, syns mer genom den tunna och påsiga huden. De allra flesta drabbas av mörkar ringar under ögonen någon gång i livet. Vanligast är att de uppträder kring förkylningar och allergier på grund av att det naturliga och bakteriefyllda vätskeflödet kring ögonområdet.

Efter många års forskning har olika resultat och knep för botemedel dominerat marknaden och spabehandlingar. En del tycker om det klassiska ‘gurk-metoden’ som faktiskt har en bevisad fördel att bidra med vätska till ögonområdet. Däremot så är just detta sättet ganska komplicerat eftersom det krävs att man blundar och låter gurkan få verka i åtminstone 20 minuter.

Att återfukta ögonen är trots allt övertygande viktig del av behandlingen för mörka cirklar och påsar runt ögonen. Uttorkad hud förvärrar besväret för att huden förlorar sin ungdomliga elasticitet att dra samman till jämn hud. Vätska i huden skapar också fördelar för läkningsprocessen eftersom det ger näring till hudcellerna så att de kan arbeta optimalt. För att huden ska kunna läka och stramas åt igen så är naturliga ekologiska ögonkrämeralternativet som håller din hud frisk. Vi ska inte stressa våra kroppar genom att använda kemikalier för kroppen kan då inte läka naturligt så att resultaten blir kortvariga eftersom läkningsprocessen upphör så fort den kemiska behandlingen avbryts. Därför har Léluna val ut ut produkter som helt och hållet är plantbaserade för långvarig effekt. Att välja rätt ögonkräm handlar om vad du ser till att behandla kring ögonen, oavsett om det är rynkor eller mörka ringar så ska du välja något som passar just dina behov och du kan få ny lyster igen. Eftersom vi värnar om att naturliga ingredienser så listar vi huskurer och superfood som också kan hjälpa till mot mörka ringar under ögonen.

Skönhetsknep

Banan

Istället för att använda ‘Gurk-metoden’ kan du nu ta en ⅓ mosad banan och kleta på påsarna under ögonen. Banan är rik på C-vitamin och innehåller massor med vätska som sjunker in i huden. Låt bananen verka åtminstone 20 minuter innan du torkar av med en fuktig trasa.

Kaffepulver

Precis likadant som att vi blir piggare av att dricka kaffe kan vi nu använda det energirika koffeinet till att pigga upp de trötta ögonpåsarna. Använd bara kaffepulver och massera i cirklar under ögonen. Koffeinet tränger in i huden och ger energi till cellerna så att de aktiveras och dras samman. Detta fungerar även bra som en utmärkt peeling. Upprepa processen tills huden runt ögonen känns len.

Mandelolja

Att tvätta bort smink är ett orosmoment för ögonen eftersom sminkrester gnuggas kring ögonen. Huden blir oftast uttorkad och irriterad vilket gör att mörka påsar under ögonen uppträder oftare. Använd mandelolja när du tvättar bort ögonsminket. Mandelolja innehåller Vitamin E, proteiner och zink som är näringsämnen för hudens läkningsprocess. Oljan består av fettsyror som ger långvarig återfuktning till huden, ökar elasticiteten och ger ny lyster.

Att inkludera i din kost

Vitamin K

Vi får i oss Vitamin K genom grönsaker som grönkål, brysselkål, lök och broccoli. Vitamin K har en viktig förmåga att kunna aktivera produktionen av blodpropps-proteiner som kroppen använder för att stoppa blödningar och skapa en koagulering. De imponerande fördelar med Vitamin K används av kirurger och är sedan många år en vanlig behandling för patienter efter kirurgiska ingrepp för att minska blåmärken och ärrbildningar.

Timjan

I örten Timjan hittas ämnet Thymol som har bevisats kunna vidga musklerna i blodkärlsväggarna. När detta inträffar så ökas blodcirkulationen och på så sätt kan viktiga näringsämnen transporteras snabbare i kroppen. Genom bättre blodflöde så kan blodet fånga upp överflödig vätska och då effektivt minska svullnader och blåmärken snabbt. Denna naturliga ingrediens är svårt att applicera så se istället till att äta mat som innehållet mycket Timjan.

Genom att inkludera det här naturliga super ingredienserna i din vardag så kan du nu se en utväg från mörka tunga påsar till pigga och glada ögon.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev