Sulphur Original Soap

100g Tvål | Renande mineraltvål med källvatten

Harrogate - den berömda engelska kurorten

År 1571 upptäckte ingen mindre än Drottning Elizabeths läkare mineralkällorna i den lilla staden, Harrogate, i North Yorkshire. I och med upptäckten fick staden namnet ‘Det Engelska spaet’. Den gavs namnet eftersom källorna fanns innehålla ett överflöd av fantastiska mineraler, som svavel, järn och salt. Detta fick välbärgade besökare från hela världen att flockas i den lilla staden för att prova på de exklusiva behandlingarna som utformats för att fånga nyttigheterna hos källvattnet. Och staden är fortfarande idag en populär turistdestination, allt tack vare dess berömda mineralkällor.

Svavel och hudvård

Det är en essentiell mineral som finns i kroppens alla celler, och svavel är särskilt viktigt för vår hud, håret och naglarna. En av svavlets nyckelroller i kroppen, spelar det för produktionen av kollagen - proteinet som hjälper till i skapandet och underhållet av cellerna. Av den anledningen är det särskilt viktigt för huden eftersom det gör att den kan hållas smidig, stark och motståndskraftig. På grund av detta kallas svavel allmänt för “naturens skönhetsmineral” och det är numera en populär komponent i många hudvårdsprodukter. Särskilt i de som vänder sig till personer med hud som är oljig eller blandad, och som tenderar att få blemmor. Svavelprodukter från spa-staden, Harrogate, är särskilt eftersökta och är bland de mest högkvalitativa som finns på marknaden.

Harrogate Sulphur Soap™ - The Original

Som Storbritanniens främsta svaveltvål, har Original Harrogate Sulphur Soap tillverkats för att vara ett skonsamt hudvårdsalternativ. Det är så mycket mer än bara en tvål, och Sulphur Original Soap har komponerats med svavelrikt källvatten som pumpats upp för hand och som därefter har berikats med ett tillskott av vitamin E. Den unika kombinationen av förstklassiga hudvårdsingredienser som finns i tvålen gör att den passar daglig behandling av alla hudtyper - till och med känslig hud. Utöver detta ger de fantastiska ingredienserna att tvålen kan ha flera olika nyttoområden, som att hjälpa mot irriterade och torr hud, rena och rensa bort smuts och orenheter, balansera oljiga hudtyper och att vara en väldoftande och lyxig badtvål.

Komplett innehållsförteckning:

Talgtvål, palmkärntvål, aqua (vatten), svavel, parfym (doftämne), glycerin, natriumklorid, tokoferylacetat (vitamin E), linalool, butylfenol metylpropionell, hexylkanal, bensylalkohol, geraniol, tetranatrium EDTA, tetranatriumetidronat, hydroxisisohexyl 3-cyklohexenkarboxaldehyd, citronellol, färger: CI 77891 (titandioxid), CI 47005 (D & C Yellow No. 10).

Användning

Eftersom Sulphur Original Soap tillverkas med högkvalitativt svavel och källvatten från källorna i Harrogate är den säker och skonsam nog att användas för alla olika hudtyper och för daglig användning, när du vill. Använd tvålen på blöt hud och massera upp ett lödder. För att få ut mest av tvålen så rekommenderar vi att man lämnar kvar löddret på huden i några minuter innan man sköljer av det. Klappa huden torr med en ren handduk efter användningen. För en grundlig hudvårdsrutin så rekommenderar vi kompletterande användning av de övriga produkterna inom Harrogate-serien.

Råd

Denna premium-svaveltvål har tillverkats av naturliga ingredienser, så det finns inga kända biverkningar från att använda den. Innan första användningen rekommenderar vi att du, som med alla nya produkter för huden, läser igenom den kompletta innehållsförteckningen av allergiskäl. Sulphur Original Soap är endast avsedd för extern användning och bör inte användas på huden som finns precis runt ögonen och munnen.