Svavel

25g Kräm | Med Vitamin E och Shea Butter

Det kända ‘Engelska Spaet’ i Harrogate

Har du någonsin undrat vart den lilla staden av Harrogate i North Yorkshire fick sitt namn ifrån? Historien går tillbaka ända till 1571 när drottning Elizabeth’s läkare upptäckte magnifika hälsokällor i området. Vattnet i dessa källor visade sig innehålla ett brett utbud av mycket gynnsamma mineraler som svavel, järn och salt - perfekta för naturliga hudvårds hemligheter som kan användas för fantastiska spa behandlingar. Sedan upptäckten av dessa hälsokällor har människor flockat till Harrogate för att ta del av de otroliga förmånerna källorna presenterar och njuta av spa behandlingar med hjälp av dessa källor.

Vikten av svavel i hudvård

Svavel är en väsentlig mineral som finns i nästan varje cell i vår kropp. Den är särskilt användbar när det kommer till hår, hud och naglar. En av svavels huvudroller i kroppen är att den hjälper till med att producera kollagen. Kollagen är en typ av protein som har en stor påverkan på underhållet av celler, vilket gör att svavel är väldigt användbart när det kommer till att hålla huden hälsosam och stark. Som resultat av dess fantastiska fördelar för huden har svavel blivit en populär och välkänd ingrediens i olika naturliga hudvårdsprodukter och är av många kallat ‘naturens skönhetsmineral’.

Harrogate Sulphur Cream

Skapad genom en kombination av källvatten från Harrogate och svavel och en blandning av otroliga hudvårdsingredienser, denna Sulphur Cream är ett milt sätt för dig att hjälpa ta hand om din hud. Tack vare dess naturliga premium ingredienser, denna kräm är designad för att hjälpa ta hand om och återfukta torr hud för att ge en slät och mjuk hud. Dessutom, med dess extrakt av Rosewood Essential Oil har den en härlig blommig doft vilket gör denna kräm till ett lyxigt måste för allas skönhetsrutiner. Upptäck magin av Harrogates hälsokällor och se hur de kan hjälpa kombinera skönhet med vård av huden med hjälp av denna sensationella svavel kräm.

Ingredienser

Förutom svavel och mineraler från Harrogate Spa innehåller denna svavel kräm en mängd andra naturliga ingredienser för att ge din hud det bästa resultatet:

Rosewood Essential Oil
Rosewood Essential Oil
Med dess kryddiga blommiga doft är Rosewood Oil ett förtrollande tillägg till hudvårdsprodukter och hudvårdsrutiner. Resultatet är att det har blivit en väletablerad doft i både tvål och lyxiga parfymer. Det är även sagt att det ska vara uppfriskande och förnyande för huden.
Shea Butter
Shea Butter
Sheabutter är fantastiskt för huden och en populär ingrediens i många hudvårdsprodukter. Detta är på grund av att den innehåller ett flertal hälsosamma vitaminer, inklusive vitamin E och A. För att göra det hela ännu bättre innehåller den även fettsyror som är kända för att vara hälsofrämjande.
Vitamin E
Vitamin E
Denna fantastiska vitamin är känd för dess återfuktande effekt, men det har även ett flertal andra fördelar. Vitamin E är en populär fettlöslig antioxidant vilket är känt för att skydda huden från skadliga gifter som kan leda till täcken av tidigt åldrande.
Sojabönsolja
Sojabönsolja
Sojabönsolja är naturligt rik på essentiell näring för huden som fettsyror, vitamin E och lecitin vilket gör att det är populärt för användning på huden. Den används oftast för att återfukta huden men kan även användas för att hjälpa mot hudirritation.

Alla ingredienser

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Isopropyl Myristate, Cetyl Alcohol, Camphor, Sulphur, Glycine Soja (Soybean Oil), Glycerine, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetyl Esters, Maris Sal. Rosa Centifolia, Triethanolamine, Alcohol, Urea, Sodium PCA, Sodium Benzoate, Aniba Rosaeodora (Fragrance) (Rosewood Essential Oil), Tocopherol Acetate (Vitamin E), Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Allantoin, Boric Acid.

Användning

Eftersom att Sulphur Cream är gjord av naturliga, hud-älskande ingredienser, är den lämplig för alla hudtyper. Den är designad för att passa in i din vardagliga hudvårdsrutin och är ett bra tillägg till vilka redan existerande hudvårdsprodukter som helst. För att använda, applicera krämen på huden och massera försiktigt in tills den är helt absorberad. Använd vid behov på de delar av huden som det behövs på.

Råd

Eftersom att denna svavel kräm är gjord från helt naturliga ingredienser är den säker att använda utan några kända bieffekter. Vi råder dock att du vid första användning av nya hudvårdsprodukter läser igenom ingredienserna för att kolla efter personliga allergier. Denna kräm är skapad för yttre användning endast, använd därför inte runt ögonen och munnen.