Styling och frisyrer med en plattång

De flesta tror att precis som namnet låter så verkar det som att en plattång jämnar ut vågigt och lockigt hår. En plattång är faktiskt väldigt användbar för att locka stora hollywood lockar men också mjuka beach lockar.

Så här utför du styling med en plattång steg för steg:

 1. Tvätta och balsamera ditt hår. Använd ett milt schampo och balsam för att göra så lite skada som möjligt.
 2. Handduk och lufttorka håret tills det helt torrt. Prova en mikrofiberhandduk, som är mildare för håret än en vanliga handdukar. Det är jätteviktigt att det är helt torrt innan du påbörjar styling eftersom det kan uppstå brandfara om du tillsätter het värme mot vatten.
 3. Om du väljer att använda en hårfön så är det ett superbra tips till att ge extra mycket volym i håret. Använd en rundborste och torka samtidigt som du borstar in önskad styling i håret.
 4. Hårvårdsprodukter kan hjälpa till att förhindra skada. Vi rekommenderar värmeskydd-spray för håret eftersom det täcker hårstråna med en hinna så att det översta skiktet inte bränns bort.
 5. Fördela håret i sektioner 2 - 3 cm tjocka. Platta sedan varje sektion med ghd Platinum Styler. Detta ger den klassiska helt spikplatta frisyren. Hoppa över detta steget och se vidare i artikeln för att hitta fler tips om hur du kan stylar ditt hår med en plattång.

Stora lockar för axellångt - långt hår

 1. Rotera järnet medan du drar det genom håret från hårbotten och ut till spetsarna
 2. Upprepa alla avsnitt
 3. Använd hårspray eller annan stylingprodukt som ger stadga

Små korkskruvslockar för kort hår - axellångt hår

 1. Rulla sektionerna runt två fingrar från topparna upp till hårbotten
 2. Fäst locken i hårbotten med en klämma
 3. Platta ovanpå locken
 4. Släpp ut alla lockarna och dra fingrarna genom håret
 5. Använd Hårspray eller annan stylingprodukt som ger stadga

Vågiga naturliga lockar för alla längder

 1. Fläta håret i 4 - 6 flätor.
 2. Platta ovanpå flätorna. Dra inte plattången över flätorna. Kläm plattången fast på flätan, håll kvar några sekunder. Flytta sedan ner plattången till nästa del på flätan.
 3. Släpp sedan ut flätorna och dra igenom med en kam.
 4. Om håret är lite torrt håller dessa lockarna längre så vi rekommenderar att du använder saltvattenspray som sista stylingprodukt.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev