Skinception Instant Wrinkle

15ml Kräm | Med argireline och hyaluronsyra

Åldrande hud

Kollagen spelar en stor roll i hudens hälsa, eftersom det är ett av de vanligaste proteinerna i kroppen och eftersom det är ansvarigt för hudens fasthet och elastik. I ung hud finns det i överflöd, men mängden sjunker när vi åldras vilket leder till ålderstecken som rynkor. När kollagen bryts ner när vi blir äldre och också på grund av miljöfaktorer som föroreningar och solljus bildas korta segment av aminosyror kända som peptider. När dessa peptider används i hudvårdsprodukter och appliceras på huden så “luras” de till att tro att kollagen bryts ner, så att mer behöver produceras. Det är därför dessa aminosyror har blivit så populära och nu är av forskningsintresse när det gäller att motverka åldrande. Forskning har visat hur de kan påverka utseendet när det gäller ålderstecken som rynkor. Klicka här för mer information om denna forskning.

Vetenskapen bakom skönheten

Nyckeln till vad som gör den här produkten så fantastisk för huden är två huvudingredienser och hur de fungerar tillsammans i synergi för att hjälpa till med att bekämpa ålderstecken. Dessa två hudälskande ingredienser är Argireline (Acetyl Hexapeptide-8) och Hyaluronsyra.

Argireline
Argireline
Känd som Acetylhexapeptid-8 är Argireline en peptid, byggstenarna av proteiner, som används mest i kosmetika för sina vitaliserande egenskaper. Vad som gör peptiderna fördelaktiga för huden är deras vattenbindande funktion och forskning har visat att de kan tränga längre in i huden när man använder rätt typ av emulsion (ett högre vatteninnehåll visade större penetration). Ta reda på mer här och här.
Hyaluronsyra
Hyaluronsyra
Även kallad hyaluronan, hyaluronsyra uppträder naturligt i kroppen och sägs bidra till en hälsosam och fast hud. Precis som med kollagen, minskar de naturligt förekommande nivåerna då vi åldras och därför kan det vara fördelaktigt för huden att använda produkter som innehåller hyaluronsyra. När den appliceras kan den hjälpa till att lugna och fukta huden vilket hjälper mot ålderstecken.

Komplett innehållsförteckning

Vatten, acetylhexapeptid-8, etoxydiglykol, hydroxietylcellulosa, hyaluronsyra, natriumhyaluronat, fenoxietanol.

Anvisningar för användning

Ta en liten mängd på dina fingertoppar och massage försiktigt eller tryck på de önskade områdena på huden (t.ex. runt ögonen) med en cirkelrörelse. Om du applicerar för mycket kan du enkelt ta bort eventuellt överskott med en bomullspinne. Skinception Instant Wrinkle är helt säkert för huden, så det kan appliceras mer än en gång om dagen om du föredrar det. Det betyder att det kan vara idealiskt att använda på morgonen innan startar upp dagen och sedan igen på kvällen om du ska ut.