DE BÄSTA PRODUKTERNA & STYLINGTIPSEN FÖR TUNT HÅR

kvinna får håret fönat

Har man tunt hår kan det ibland kännas hopplöst att hitta sätt att få till volym och en fyllig look på håret. Det är ofta ens hår helt enkelt hänger där, utan att varken ge eller ta särskilt mycket. Det är lätt att bli less på det och känna att ens enda alternativ för att få till drömlockarna är dyrt löshår. Men det stämmer inte!

Det finns både produkter och stylingtips som fungerar för att ge tunt hår den extra boosten det behöver. Det finns ett antal produkter, metoder och knep som alla med tunt hår bör veta om. Här kommer de!

DE BÄSTA PRODUKTERNA FÖR TUNT HÅR

Rätt produkter är essentiella för att få fint hår att se fylligare ut. Hemligheten till ett riktigt voluminöst hår är att välja produkter med lätt vikt, som inte kommer att tynga ner det. Här är dina ”must-haves” för att skapa volym i ditt hår.

 1. Volymschampo och balsam - Titta efter en viktlös formula som hjälper till att puffa upp hårstråna under tiden de rengörs och reds ut. Det brukar inte vara svårt att hitta produkter specifikt för att ge volym - det står oftast tydligt på flaskan!
 2. Styling Mousse - Mousse är det hemliga vapnet för fint hår — denna luftiga formula ger fjäderlätt textur och skapar en elegant form. Använd i fuktigt hår för bästa effektm
 3. Root booster - Den största utmaningen för många kvinnor med fint hår är att bibehålla volymen vid rötterna och det är där root boosters kommer in i bilden. Lyft enkelt hårsektionerna på toppen av ditt huvud och spraya root boostern direkt på dina rötter. Direkt efter sprayning ska du ta till en hårfön som riktas mot varje rotsektion, du kommer då omgående att få ett lyft! Du kan även göra detta på torrt hår.
 4. Värmespray - De bästa värmesprayer stödjer roten och gör diametern av varje enskilt hårstrå tjockare utan att håret känns klibbigt eller stelt. Detta är en nödvändighet för fint hår—använd den innan du fönar eller lägger ditt hår.
 5. Finishing hårspray för att framhäva lockar - Här är målet att använda en spray som ger stadga utan att tynga ner håret eller göra det stelt. En bra mist är optimal. Proffs inom hårstyling rekommenderar ”lager på lager” spray—börja med en liten mängd och upprepa appliceringen vid behov. Det är mycket enklare att spraya en extra gång, än att ta bort det spray du redan applicerat!
 6. Torrschampo - kan vara den absolut bästa produkten för tunt hår som även har en tendens att lätt bli fettigt. Köp ett torrschampo som ger extra volym och spraya det med huvudet mot marken så håret hänger ner för maximal volym!
 7. Keratin - är något alla med tunt hår bör veta om. Keratin är ett protein som kan hjälpa skapa tjockare hår och är räddaren i nöden för många som har tunt hår eller lider av håravfall. Du kan läsa mer om keratin här!
 8. Saltvattenspray - är något alla med tunt, fint hår måste äga. Det ger extra textur och volym till hår som annars kan upplevas som livlöst. Använd på håret precis innan du går och lägger dig eller när det är fuktigt efter duschen på morgonen för att ge ditt tunna hår det lilla extra du letat efter!

DE BÄSTA REDSKAPEN FÖR TUNT HÅR

olika hårprodukter i väska

Plattänger är utmärkta för att tämja tjocka och frissiga texturer men de kan resultera i att dina fina hårlockar blir hängiga och hoptryckta. Därför rekommenderar vi hårfönar, locktänger och spolar för de kommer istället ge volymboost.

 1. Hårfönar - med flera värmeinställningar. På ett fint hår kommer man långt med lite värme, så välj en hårfön som låter dig dra ner på temperaturen. Någonstans mellan 300 till 350 är i allmänhet tillräckligt. En annan utmärkt utrustning på hårfönen är cool shot-knappen. Genom att förse varje sektion med kall luft efter att du fönat ditt hår med värme, kommer du att låsa in locken samt volymen och ditt fina hår kommer att se mycket fylligare ut under mycket längre tid!
 2. Använd en Locktång med keramisk beläggning för att skydda det fina hårstråna. Att hålla håret levande med lockar är ett bra tips för att skapa mer volym och intrycket av ett tjockare hår. Stora och små lockar ger fint
 3. Svinborstar - I motsats till metall- eller plastborstar så glider svinborstar genom håret utan att dra eller riva tag i håret, som ett plus blir de inte heller lika varma som metall, vilket är hälsosammare för fint hår.
 4. Värmespolar - är ett annat skonsamt stylisttrick för att skapa ett fylligare hår med massor av volym. Efter att ha fönat de översta sektionerna av ditt hår, ska du omgående lägga vardera sektion på en värmespolar. Föna sedan tills håret är torrt. Plocka ut spolarna och förvänta dig volym och stort svall.

DEN BÄSTA HÅRFÖNINGEN FÖR FINT HÅR

Oavsett vilken stylist du frågar om hemligheten till ett fylligare hår så kommer de troligen att svara dig så här: allt hänger på din hårföning! Följ dessa steg till en volymbyggande föning som håller och står sig!

 1. Efter duschen väntar du tills håret har blivit fuktigt och inte längre droppar, sedan arbetar du in ett volymboostande mousse. Kamma igenom ditt hår så det blir jämnt fördelat.
 2. Applicera ett värmeskydd av ditt val i håret.
 3. Vänd dig upp och ner! Vänd ditt huvud upp och ner och ”grovtorka” genom att rikta luftflödet mot dina rötter för att puffa upp volymen. Använd en hårtork med inställningsbar värme och styrka. För tunt hår rekommenderas att använda lägre blåsstyrka för att lättare forma hårstråna.
 4. För undan de övre sektionerna med hjälp av klämmor, ta en stor rundborste och börja föna den undre delen av ditt hår. Spraya varje sektion lätt med en volymspray. Se till att ingen hårsektion är bredare än din borste.
 5. Håll sektionen hoprullad efter att du fönat den och fäst den på ditt huvud som om du skulle lägga ditt hår i spolar.
 6. Vänta tills hela ditt hår har svalnat helt. Ha inte för bråttom.
 7. Lossa varje sektion, borsta försiktigt igenom håret med en oval borste eller en paddelborste.
 8. Lyft de övre sektionerna, spraya hårrötterna med hårspray och tupera rötterna löst under varje sektion. Vänd tillbaka sektionerna på sin plats och släta ut det översta lagret så att man inte kan se tuperingen.

DEN BÄSTA METODEN FÖR ATT TUPERA DITT TUNNA HÅR

Tupering är ett utmärkt sätt för att boosta volymen. Här är en teknik för tupering av tunna hårstrån som proffs använder för att ge mer volym.

 1. Samla ihop det övre lagret och inkludera en sektion på 2–3 tum bakom din hjässa.
 2. Dela upp den övre sektionen till ca. 2–3 tum stora undersektioner.
 3. Placera en tuperingskam eller borste 10 cm från din skalp och pusha håret framåt mot skalpen. Rör dig varsamt över sektionens yta—lägg inte på ett för hårt tryck.
 4. Gör fem tuperande drag, ”tryck” stadigt ihop det femte draget. Detta skapar en kudde som stödjer volymen.
 5. Sära försiktigt på den tuperade sektionen med hjälp av dina fingrar, släta ut hårets yta och fortsätt.
 6. När alla önskade sektioner har tuperats, ska du spraya med hårspray för att låsa in formen och volymen.

DE BÄSTA FRISYRERNA FÖR TUNT HÅR

När man har tunt hår får man oftast höra att det bästa man kan göra är att klippa av det. Kort hår passar bäst om man har tunt hår, så är det bara. Eller? Absolut inte! Det finns en mängd frisyrer som passar dig med fint hår, i alla olika längder. Här nedan följer tips på några frisyrer för tunt hår som ger mer volym.

 1. En uppklippt lob - En lob är en längre bob vilket inte bara är otroligt inne men också väldigt snyggt. Att klippa upp håret gör att det ser och känns tjockare och fylligare ut. En lob är lätt att styla också då det fortfarande är långt nog för att både locka och platta, beroende på vad man är ute efter. Ett tips är att locka försiktigt och sedan borsta åt för att skapa lösa vågor, det ger en känsla av naturlig volym!
 2. Lugg - En lugg ramar in ansiktet och gör att håret ser extra fylligt ut. Luggen ger den övre delen av håret mer volym och beroende på längden av håret kan man sedan tupera, locka eller klippa upp håret för att ge en extra boost till längderna med.
 3. Rufsig bob - Ja alla vill inte ha kort hår, men vissa älskar det och passar otroligt bra i det. En bob passar väldigt bra för tunnhåriga. Att klippa den lite busigare och rufsigare gör att håret får mer volym och ger det mer liv. Prata med din frisör och se hur ni bäst kan få till en snygg rufsig bob! Det bästa är ju att man inte behöver tänka på styling på morgonen!
 4. Uppklippt hår - För de med långt tunt hår är det absolut bästa man kan göra att klippa upp längderna. Detta adderar volym och fyllighet till håret och livar upp ens frisyr på ett enkelt sätt. Rama in ansiktet med att klippa upp håret lite extra precis vid ansiktet för att sätta pricken över i:et!