pH Balancing

100ml Cleanser | Ansiktsrengöring med avokado & mjölksyra
  • I lager

  • Fri frakt

  • Äkta produkt

  • Premium kvalité

Din pH-balans: nyckeln till en hud med lyster

pH, eller potential Hydrogen, är ett mått på alkalitet, det vill säga på hur sur eller basisk en substans är, från 0 (mycket sur) till 14 (mycket basisk). pH-balansen i din hud är beroende av hudens syramantel, en tunn film som består av oljor, fett-, mjölk- och aminosyror, samt din huds naturliga återfuktning. Den här filmen skyddar den mot extern påverkan, som bakterier, allergener och föroreningar, samtidigt som den gör att fukthalten bibehålls. Hudens bästa balans hålls naturligt på en något sur pH-nivå kring 5,5, men kan hamna i obalans på grund av en rad miljörelaterade faktorer.


Surt
Huden hålls bäst på en något sur nivå, men överanvändning av syrliga produkter utan återfuktning kan störa huden och ta bort dess naturliga oljor och försvar.

Basiskt
Ålder och miljömässiga stressfaktorer bryter ner syramanteln i din hud så att skyddet minskar, vilket potentiellt kan ge dig blemmor, rynkor, pigmentfläckar och torrhet

Aktivt återställande av balansen i din hud

Mjölksyran tas fram med hjälp av mejeriprodukter och är en Alfa-hydroxisyra (AHA) som varit en högt uppskattad hudvårdskomponent sedan urminnes tider. Även om Kleopatra knappast kunde vara medveten om det så verkade hennes legendariska mjölkbad och ansiktsmasker med grädde föryngrande på hennes hud, just tack vare denna värdefulla ingrediens. Den här naturligt framtagna ämnet, tillsammans med andra AHA, har nyligen kopplats till hudens naturliga cellföryngringsprocess och dess medföljande positiva resultat för hur rynkor framträder. AHA har till följd av detta uppnått en enorm popularitet bland hudvårdsexperter, skönhets- och hälsoanläggningar och i produkter för hemanvändning. Här verkar mjölksyran för reducera alkalisk obalans och för att du ska återfå balansen med en lätt syrlig touch.

För att balansera de cellföryngrande egenskaperna hos mjölksyran, har Skin Doctors adderat näringsrikt fruktextrakt från avokado, som är högt värderad för sina återfuktande egenskaper. Avokadon är även rik på vitamin E, som är känt för att bidra till att skydda cellerna från oxidativ stress, och som har varit föremål för betydande forskning kring dess många stärkande egenskaper. På grund av de här tilltalande orsakerna så har avokadoextrakt inkluderats för att lugna, återfukta och stärka upp din hud, så att den blir härligt renad och återfuktad.

Mjölksyran och avokadofruktextraktet har även blandats med föreningar som kommer från kokosnötsolja, samt andra renande och löddrande medel, för att ge dig en lugnande och renande kräm. Tillsammans hjälps de här värdefulla ingredienserna åt att rena din hud från miljömässiga stressfaktorer i din vardag, och lägger grunden för berikande serum. Om du inkluderar produkten i din rutin kan den fräscha upp på morgonen och bygga upp på kvällen, så att din hud är i balans under hela dagen.

Full innehållsförteckning

Vatten (Aqua), dinatriumkokoamphodiacetat, kokamidopropylbetain, natriumlauretsulfat, kokamidopropylhydroxysultain, glykoldistearat, PEG-7 glycerylkokoat, mjölksyra, propylenglykol, etoxidiglykol, butylenglykol, Persea Gratissima (avokado) fruktextrakt, polykvaternium-10, pentylenglykol, glycerin, dinatrium EDTA, natriumlaktat, serin, karbamid, sorbitol, natriumklorid, allantoin, diazolidinylkarbamid, trietanolamin, metylparaben, propylparaben, aromämne (parfym).

Användning

Fukta ansikte och händer med varmt vatten. Dosera en generös mängd pH Balancing Cleanser i handflatan och arbeta upp till ett mjukt lödder. Använd fingertopparna för att applicera på ansikte och hals i cirklande rörelser, undvik ögonområdet. Skölj med varmt vatten och badda torrt. För att maximera de renande effekterna av pH Balancing Cleanser, använd produkten morgon och kväll som en del i din dagliga hudvårdsrutin och i kombination med din favorit bland Skin Doctors krämer.

Råd

Som med alla nya produkter ger vi dig rådet att läsa igenom instruktionerna och ingredienslistan noga, av allergiskäl. Patch-testa 24 timmar innan du använder produkten första gången.