Få bukt på mörka ringar under ögonen med Vitamin K

Lider du av mörka cirklar under dina ögon? När vi blir äldre kan mörka cirklar bli allt mer av ett problem. Ingen vill se gammal eller sjuk eller trött, men vad kan vi göra om det här problemet?

Vad orsakar mörka cirklar under våra ögon?

Det finns många anledningar till att området under våra ögon kan blir mörkare än resten av vår ansiktshud. Den första orsaken som uppstår är brist på sömn. Även om sömnbrist säkert kan orsaka mörka cirklar är det inte den enda faktorn. Det är ingen överraskning att en ohälsosam livsstil också kan spela en roll i utvecklingen av mörka ringar. Rökning och alkohol är en ohälsosam kost och vi vet att det är en orsak. Så småningom kommer dina dåliga vanor som kost och träning också att spela roll.

Fysiologin bakom mörka ringar under ögonen

I vissa fall är mörka ringar ögonen många inte nödvändigtvis mörka ringar alls, utan skuggor skapade av puffiga ögonlock. Formen och strukturen hos dina ögon kan bidra till utseendet på mörka ringar. Skuggskapandet från ditt ögonpuff kan också orsakas av allergier, åldrande eller andra ögonproblem. Forskning visar att mörka ringar faktiskt orsakas av minskat blodflöde i området under ögonen. De fann också att ämnen med mörka ringar ofta är producerade med en ökad mängd melanin - substansen som är ansvarig för hudpigmentering. Mörka ringar under våra ögon kan också vara vad som i huvudsak utgör blåmärken. Huden under våra ögon är mycket känslig. Den är tunn och lätt skadad. Gnuggar man ögonen ofta kan orsaka blåmärken vilket resulterar i fula mörka cirklar.

Vad är vitamin K?

Vitamin K är en fettlösligt vitamin som finns i en mängd olika livsmedel. Eftersom vitamin K är fettlöslig, kan våra kroppar lagra det för senare. Namnet vitamin K kommer från det tyska ordet för koagulering, eftersom det är vitaminets mest väl noterade funktion i kroppen. Våra kroppar kan faktiskt syntetisera K-vitamin med hjälp av bakterier i tarmarna. Det mesta av Vitamin K som våra kroppar behöver fungera syntetiseras på detta sätt. Det återstående vitamin K som våra kroppar behöver kommer från livsmedelskällor. Detta viktiga vitamin finns i många olika livsmedel. Den finns i både växt- och djurprodukter. Även vegetarianer borde inte ha något problem att konsumera tillräckligt med vitamin K, särskilt eftersom våra kroppar behöver relativt små mängder.

Vilka funktioner innehåller vitamin K i våra kroppar?

Det är känt som koagulations vitamin. Detta beror på att det spelar en integrerad roll i blodpropp och blodblödning. Blåmärken är väsentligen en liten mängd blödning under huden. Vitamin K hjälper till att förhindra överdriven blödning och blåmärken, vilket kan orsaka mörka cirklar. Vitamin K spelar också en roll i benhälsan. Detta vitamin är viktigt vid framställning av osteokalcin, vilket är nödvändigt för tillväxt och botning av ben. I studier motsvarar låga K-nivåer låg bendensitet som leder till bräcklighet. Därför är vitamin K sannolikt avgörande för att bibehålla bentätheten. Det spelar också en roll i allmän cellhälsa och utveckling, och har nyligen visat sig vara viktigt i det neurologiska systemet också. Gas6-proteinet, som spelar en viktig roll för nervsystemet, behöver komponenter av vitamin K för att kunna syntetiseras i kroppen.

Kan Vitamin K hjälpa eliminera mörka ringar under ögonen?

Vitamin K krämer har många hudvårdstillämpningar förutom att hjälpa till att minska utseendet på mörka cirklar. De används ofta efter operation eller skador för att hjälpa till med snabb sårläkning, för att eliminera sträckmärken, lindrar spindelvenerna och hjälper till vid läkning av blåmärken. Behandla mörka ringar under ögonen med högt Vitamin K lokalt kan hjälpa till att främja läkningsprocessen. Många ingredienser används sida vid sida med K-vitamin för att eliminera mörka cirklar under ögonen. Vitamin A, vitamin C, vitamin E och arnica finns ofta i vitamin K-produkter.

Återfuktning och Vitamin K

Mörka ringar under ögonen blir synligare och svårare att behandla i fall huden är torr och åtstramad. Det är viktigt att komma ihåg att använda en återfuktningskräm för allt som har med hud att göra för att skapa optimal läkningsprocess för din hud. Återfuktning kring ögonen är också ett enkelt skönhetsknep för att få sminket att ligga jämnare och med mer lyster kring ögonen. Särskilt om du använder hud smink, som concealer nära ögat så ska du använda en speciell kräm anpassad för ögonen för att eliminera irritation. Dina ögon kommer att älska dig!

Anmäl dig till vår nyhetsbrev