Enkla lösningar till fylligare ögonfransar

Långa ögonfransar ökar kontrasten mellan ögonen resten av ansiktet, vilket ger ett attraktivt utseende. Att förlänga fransar är för många lockande men det är viktigt att komma ihåg att kemisk tunga produkter erbjuder en snabb fix och skadar dina egna fransar på sikt. Som håret på ditt huvud blir ögonfransar starka eller svaga baserat på hur du behandlar dem. Faktorer som genetik, ålder, vissa medicinska tillstånd, näringsbrist, ögoninfektion eller hormonella förändringar i kroppen bidrar ofta till tunna ögonfransar. Gnuggning av ögonen och inte ta bort ögonmakeup i slutet av dagen kan också orsaka att dina ögonfransar faller av.

Använd smink som är skonsam mot dina fransar

Det är viktigast att tänka på är att använda en ögonfransserum. Att endast alltid använda ögonsmink som innehåller naturliga ingredienser hjälper dig att upprätthålla starka och friska ögonfransar.

Undvika stressiga situationer

När vi går igenom stressiga situationer försvagas håren på ditt huvud och de kan lättare falla än normalt. Samma sak händer med dina ögonfransar - de växer ut tunna och faller av lätt. Det är svårare att upptäcka än håret på huvudet, men det händer i samma takt som ditt hår.

Naturlig behandling av fransarna

Ricinolja

Den kraftfulla follikelstimulerande och näringsrika Ricinoljan kan hjälpa dig att njuta av långa och voluminösa fransar. Det hjälper också till att bekämpa mikroorganismer som hämmar tillväxten. Använd en ren borste eller en bomullspinne för att applicera ricinolja på dina fransar innan du lägger dig. Lämna det över natten och skölj sedan av med ljummet vatten på morgonen. Upprepa dagligen i 2 till 3 månader så kommer du att upptäcka att du får fler fransar och att de är i bättre hårstrå-kvalié.

Citronskal

Du kan också använda citronskal för att öka volymen till dina ögonfransar. Skalet från citronen är rik på vitaminer C och B, folsyra och andra näringsämnen som främjar tillväxten av ögonfransar.

Lägg 1 matsked med torkade citronskal i en behållare.

  • Häll tillräckligt med olivolja eller ricinolja i behållaren, så att skalen blötläggs.
  • Låt det sitta i ett par veckor.
  • Använd en gammal mascara-stick, applicera oljan på dina ögonfransar innan du lägger dig.
  • Låt det vara över natten, tvätta sedan av det med varmt vatten på morgonen.
  • Följ denna åtgärd i några månader för att för bättre resultat.
  • När ricinolja sjunker in i fransroten hjälper de också till att förbättra stimulera huden för bättre hårväxt.

Skapa rutiner för att ta hand om dina fransar

När det gäller ögonvård handlar det om att skapa rutiner. Använd alltid en ögonkrämkring ögonen för att lugna huden och ge extra fukt innan du applicerar smink eller på kvällen innan du går och lägger dig. Anpassade ögonkrämer är ofta inte så feta, som till exempel Ricinolja, så den fungerar att applicera närsomhelst. Om huden kring ögonen är hälsosam främjar ögonfransarnas hårväxt. Ögonkrämer innehåller också extra antioxidanter och vitaminer som stärker fransarna.

Tips för massera ögonlockskanten och forma ögonfransarna

Steg 1. Krumma dina ögonfransar genom att klämma och trycka på rötterna i några sekunder, sedan flytta ut till mitten och hålla kvar några. Slutligen kläm om spetsen på dina fransar och vik bakåt. Öva denna curling rutin varje dag för att få fina böjda fransar naturligt. Denna övning tar ungefär 5 till 10 sekunder per öga.

Steg 2. Applicera Citronskal och ricinolje serum försiktigt från roten och gå till spetsen. Ju friskare fransstrån du uppnår desto längre och mindre klumpig look när du använder mascara.

Steg 3. Var alltid försiktig runt dina ögon. Gnugga eller skrubba aldrig den känsliga huden runt ögonen, eller försök att ta bort smink med överdriven kraft gör att du kan bryta eller förlora ögonfransar.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev