Vad händer med Kollagen när vi blir äldre?

Kollagen styrkan till elasticitet

Varför är proteinet kollagen, exakt - och hur kan du införliva det i ditt liv? Kollagen är det mest rikliga proteinet i våra kroppar. Det finns i muskler, ben, hud, blodkärl, matsmältningssystem och senor. Det hjälper till att ge vår hud styrka och elasticitet, tillsammans med att döda hudceller ersätts. När det gäller våra leder och senor, i enklaste termer är det "limet" som hjälper till att hålla kroppen ihop.

Kollagen är ett slags protein som utgör med än 80% utan människans kropp. Kollagen lever i fibroblasterna, cellerna som är ansvariga för kollagen, elastin och glykosaminoglykan biosyntes i huden. Det viktigaste huvuduppgifter är att ge vävnaderna och organen nödvändig styrka med elastinet. Som en naturlig process av livet så försämras kollagenproduktionen i huden när vi blir äldre. Förlusten av elastisk vävnad, på grund av att kollagen och elastin blir losskopplad i huden med ålder orsakar att huden hänger löst. Den försämrade processen gör att det går långsammare att producera nya hudceller. Redan i tjugoårsåldern försämras kollagen nivåerna med 1 % varje år. Eftersom kollagen är det viktigaste proteinet i huden, kan bruna fläckar och ojämnheter i huden visas som ett annat tecken på vår brist.

Effektiva tips på hur vi kan minska risken för synliga ålderstecken, är att äta mer kollagen för att ge kroppen en extra boost för ungdomlig hud. Inta kosttillskott som innehåller 100% kollagen och det kan fördröja uppkomsten av rynkor och hjälpa huden att hålla sig stram. En studie som undersökte kollagenets anti-aging egenskaper har visat att 2,5-5 gram kollagenhydrolysat som används bland kvinnor i åldern 35-55 dagligen i åtta veckor, fick förbättrad hudelasticitet och hudfärg, alla med liten eller ingen biverkningar. Detta gör kollagen en av de bästa naturliga hudvårdsbehandlingen som finns. Förutom att det kan förbättra det yttre utseendet som, hud, hår och naglar så är det bra för våra kroppar också. Kollagen finns i hela kroppen, inklusive muskler och ben - inte bara huden. Det spelar också en roll för att stärka blodkärlen.

Klinisk bevisade resultat

Eftersom kollagen är så viktigt för kroppens uppbyggnad och välmående så kan vi se att det används mer och mer inom skönhetsindustrin. Detta eftersom forskning har visat att om vi tar hand om kropp med naturliga metoder från insidan så ger det långvariga resultat. Det är viktigt att låta detta spela roll i ditt val av produkter och vända till de som baseras på naturliga metoder. eftersom att kollagen minskas med åldern så har vi förklaring till varför slapp hur och mindre elasticitet på de vanliga ställen som dubbelhaka, underarmar och bröst. Dubbelhakan blir allt mer vanligt i samband med övervikt och inte går att träna bort. Att använda en ChinUp Mask bidrar till att ge intrycket av fastare hud och konturer runt käklinjen. Det rekommenderade metoden för intag av extra kollagen är i samband med C-vitamin eftersom det gör det lättare för huden att absorbera upp kollagenet. En ChinUp mask är helt och hållet baserat på fruktextrakt som ökar kollagenproduktionen och minskar tecken på åldrande. Genom längre användande arbetare produkten även djupare i huden och på cellnivån för att ge långvariga resultat. Exempelvis ökar kollagenproduktionen och det lymfatiska systemet efter regelbunden användning, vilket slätar ut huden och får ansiktet att se yngre ut. På sätt formas även käklinjen och ansiktet ser smalare ut. Precis som allt annat överflöd av fett, så vill vi bli av med det genom den smidigaste metoden och som ger synliga resultat. Fettdepåerna kring hakan har de egenskaper som är allra knepigast att bli av med på kroppen. En dubbelhaka består utav överflöd av fett, som inte bara drabbar den som har övervikt utan det kan uppstå hos personer med normalt kroppsfett omfång. Dubbelhakan framträder oftast på grund av att huden kring käken och hakan har tappat elasticitet och samlar på sig fett. För att reducera dubbelhakan behövs två huvudkomponenter, första är att stramas åt huden i kombination med att gå ner i vikt. En ChinUp stramar åt huden, genom det ergonomiska hakbandet och masken som består av en blandning av naturliga extrakt och välkända antioxidanter vilket kan förbättra kollagenproduktionen i runt hakan.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev