HUR MAN FÅR EN SNYGG SOLBRÄNNA

SÄKERT OCH ENKELT

Vid det här laget vet vi alla att soldyrkare får betala ett väldigt högt pris. Att utsätta huden för solljus under en längre tid, utan att skydda sig, kan i värsta fall leda till hudcancer och hastigt åldrande hud. Oddsen är dessutom emot dem. Men om du nu ändå vill ha en solbränna? Är det möjligt att få en hälsosam solbränna och samtidigt undvika solskadorna? Det finns det faktiskt, och här ska vi visa dig vad du ska och inte ska göra om du vill ha en snygg solbränna.

BRUN UTAN SOL

Det allra säkraste sättet att få en snygg och snabb bränna på är brun utan sol. Men bara för att man vet det betyder det inte att det är enkelt. Vilken är den bästa brun utan sol? Ska man använda en spray, kräm, mousse eller piller? Hur använder man brun utan sol? Här kommer svaret på några av dessa brinnande BUS frågor!

ATT GÖRA

* Skrubba huden

Om du någonsin försökt använda brun utan sol förut så vet du hur lätt det är att slutresultatet blir ojämnt och fläckigt, oavsett hur noga du är när du smörjer in dig. Det är anledningen till att du bör se till att huden är återfuktad, peelad och förberedd så att krämen kan ge jämn täckning och en jämn färgton. Om du inte skrubbar huden ordentligt innan så kommer de döda hudcellerna inte att ta upp färgen ordentligt, och du kommer få fläckar med olika färg.

* Använd en brun utan sol-handske

När vi ändå talar om jämna resultat, så rekommenderar jag alltid att du använder en handske. Varför? För det första för att du vill ha någonting som gör att krämen sprids ut jämnt över huden, och för det andra för att produkten kommer lämna fläckar på allt, och det inkluderar även dina händer. För att undvika detta så bör du använda handsken som kommer med ditt brun utan sol-kit eller köpa en egen.

* Börja med att välja nivå efter dina behov

Brun utan sol kommer i massor av olika färger och djup, allt beroende på din naturliga hudfärg och vilken grad av solbränna du tänkt dig. Många gör misstaget att välja en alldeles för mörk färg utan att de ens tänker på det, men var försiktig, en för mörk färg kan se väldigt onaturlig ut. Det är alltid bättre att börja med den ljusaste nyansen, framför allt om du testar en ny produkt. På så sätt minskar du risken att råka ut för obehagliga överraskningar.

UNDVIK

* Använd inte ett solarium

Vid det här laget borde alla veta att solarium är en riktigt dålig idé. För även om de anses vara ett ”alternativ” till att sola så är de precis lika farligt eftersom det använder samma farliga UV-strålning. Håll dig borta från solariet och satsa på en fejk-bränna istället om du nu inte vill ligga ute i solen.

* Raka dig inte direkt innan du använder brun utan sol

Även om det är alldeles sant att rakning även fungerar som exfoliering, så orsakar bladen samtidigt mikroskopiska skärsår i huden, och brun utan sol-krämen kommer att läcka in i dem så att de inte kan läka ordentligt. Faktum är att det kan göra saker och ting värre och leda till en riktigt obehaglig infektion. Så spara rakningen till en annan dag.

* Försök inte göra det ensam

Det är svårt nog att försöka nå runt så att du kan dra upp dragkedjan i din klänning, så tänk dig hur svårt det kommer vara att smörja in brun utan sol på ryggen. Det är ett område du varken ser eller når på egen hand. Ibland har du förstås inget val, men det är bäst om du har en partner eller vän som kan hjälpa dig att smörja in de där delarna dit du inte når själv. På så sätt kan du vara säker på att du får en jämn solbränna på hela kroppen, inte bara på framsidan.

Zuii Flora Gradual Tan Body Lotion fungerar som en gradvis naturlig brun utan sol och skapar en verklighetstrogen solbrännan. Den innehåller inga kemikalier och är baserad på ekologiska växtextrakt.

Finns även som produkt för ansiktet.

En av de sorgligaste delarna med solning är det faktum att hur mycket du än solar, så kommer det en dag när solen försvinner och med tiden så blir du lika blek som du var från början. Använder du Zuii Flora Dry Oil Tan Extender så kan du fördröja den här processen eftersom oljans naturliga ingredienser hjälper dig så att du får behålla din solbränna lite längre. Allt du behöver göra är att använda Zuii Flora Dry Oil Tan Extender istället för din vanliga hudkräm och du kommer att upptäcka att din solbränna håller längre.

Man kan även ta brun utan sol kosttillskott som ökar kroppens naturliga produktion av melanin vilket är vad som gör att kroppen blir brun. Det triggar även igång kroppens pigment och gör att brännan varar längre. På detta sätt kan du få ut det bästa av kroppens egna naturliga krafter för en snygg solbränna!

ATT SOLA

sandstrand med soldprodukter

* Var i solen under ”säkra” timmar

När du reser på semester till solen så vill du förstås ta varje ögonblick till vara och tillbringa dem i solskenet. Men det kommer ge dig en djup bränna, som orsakar solsveda och hudskador och är i längden alltså inte värt det. Det är alltid bäst att bara vara i solen under förmiddagarna och på kvällarna. Oftast före 10 på förmiddagen och efter 16 på eftermiddagen. På så vis kan du fortfarande få en snygg bränna, men du behöver inte oroa dig över att skada huden.

* Använd produkter med hög solskyddsfaktor och smörj in dig ofta

Solskydd är ett absolut måste och tro inte att du kan komma undan med att inte använda den. Inte ens under kortare stunder. Och det räcker inte med vilken solkräm som helst utan du behöver ha en nog hög SPF-nivå för att skydda huden ordentligt. Vilken nivå du behöver beror på i vilken del av världen du befinner dig och hur stark solen är. Hudläkare brukar rekommendera SPF 30.

* Kom ihåg att växla sida

Hemligheten till en riktigt bra, jämn, bränna är att se till att du får lika mycket sol på alla delar av kroppen. Det betyder att du behöver vända dig flera gånger likt en grillad kyckling, men det innebär att du får en jämn och snygg solbränna.

ATT UNDVIKA

* Använd inte olja

Det värsta man kan göra är att använda olja på huden. Det är visserligen sant att det får huden att glittra attraktivt i solen, men du ber verkligen om att drabbas av solsveda. När du tänker på saken, så är det faktiskt det samma som att grilla dig själv i ugnen och det är raka motsatsen till vad du vill ska hända. Det kan vara riktigt farligt, så lämna babyoljan hemma och använd solskydd istället.

* Somna inte

Vi har alla råkat göra detta någon gång, och det är alldeles för lätt att fastna i fällan: du är på stranden och du är superavslappnad. Du har slutit ögonen och du slumrar till med de svaga ljuden från havet i bakgrunden. När du vaknar en timme senare är den sida du vänt upp röd och svider när du rör vid den. Grattis, du har bränt dig. Hämta Aloe Vera och låt det inte hända igen.

*Glöm inte att dricka vatten

Uttorkning är ett bekymmer när du tillbringar så mycket tid i solen. Det kan vara svårt att hålla vätskan fräsch, kall och klar att dricka, men du behöver verkligen hålla koll på ditt vätskeintag. Det spelar ingen roll om det är jobbigt att behöva gå på toaletten hela tiden, alternativet är solsveda eller ännu värre hälsoproblem som kan leda till att du hamnar på sjukhus. Att se till att hålla vätskenivåerna uppe bör vara högsta prioritet, tillsammans med SPF.

Rekommenderade Produkter