måndag - fredag | 09.00 - 18.00

08 44 68 08 80 Chatta med oss

Hur du kan få kraftigare skäggväxt

Hur du kan få kraftigare skäggväxt

Kvinnor har alltid varit stolta över sitt hår, men när det gäller män så riktar sig denna stolthet kanske mest mot skägget. Det har nog aldrig funnits en man som inte varit stolt över sitt skägg; det är lurvigt, det är manligt, det är majestätiskt, och han lyckades odla det helt själv. Skägg är den ultimata manlighetssymbolen, och en av de första detaljerna du ser hos en man. Meningarna är dock delade om huruvida kvinnor faktiskt gillar skägg, men oavsett om man älskar dem eller hatar dem, så är de här för att stanna. Om du någonsin fungerat över hur du kan få ett kraftigare, och tjockare, skägg, så har du kommit helt rätt.

Några fakta om skägg

* Först och främst ska du tänka på att skäggets täthet, precis som tidigt håravfall, i många fall är ärftligt. Vissa män kan odla långa, tjocka, skägg redan i tonåren medan andra når medelåldern med glesa och tunna skägg. Det är bara en del av livets orättvisor. Men bara för att du dåliga arvsanlag när det kommer till skäggväxt, så betyder det inte att du inte kan göra det bästa av det du fått medskickat.

* Låt oss genast sticka hål på myten om att vissa människor har snabbare hårväxt än andra; det har de inte. Men, deras (skägg) hårstrån kan vara tjockare, tätare eller mörkare vilket innebär att det syns tidigare. Om du har tunna, glesa eller ljusa hårstrån så kommer det ta längre tid innan du har någonting som kan liknas vid ett skägg.

* Innan du börjar bör du vara medveten om att det här är en resa som kräver tålamod. Denna process kommer att testa din viljestyrka på alla tänkbara sätt, för det kommer att klia, du kommer vara otålig och i vissa fall, missnöjd. Men det är värt det när du väl tagit dig igenom allt för i slutändan har du fått ett snyggt skägg. Coolt va?

1. Peela

Vi vet förstås inte vilka dina hudvårdsrutiner är just nu, men om du inte ägnar dig åt någon ansiktspeeling då och då, så är det dags att börja nu. Allt du behöver är en peelingprodukt, det kan till och med fungera med en handduk, så att du kan använda den i ansiktet och avlägsna det lager av döda hudceller som står mellan dig och ditt fantastiska skägg. Hur går det till? Jo, håret vill växa, men när det inte kan ta sig ut, så kommer det inte göra det. Istället får du inåtväxta hårstrån, och dessa kan göra livet riktigt surt. Hjälp hårstråna att kika fram ur huden genom att avlägsna de döda hudcellerna som täpper till den.

Tips: Du behöver inte investera i några dyra krämer och andra prylar, vilken peelingkräm som helst funkar. Det viktiga är själva skrubbandet.

2. Lägg om kosten

Du visst säkert att vi skulle ta upp det här, och här kommer det – du måste äta bättre. Detta kommer förstås att förbättra din hälsa över lag, ger dig mer energi och förändrar hela din utstrålning, men det är inte poängen för en gångs skull. Poängen är de vitaminer och mineraler som du får i dig från hälsosam mat som ägg, grönkål och korsblommiga växter som blomkål och broccoli. Men även om vi räknar bort särskilda matvaror så får ditt hår en extra tillväxtboost av en diet med mycket grönsaker, frukter och proteiner. Tänk på hårväxten som en motor som startas och sedan fungerar smidigt.

Tips: Om du letar efter receptböcker, eller dieter online (eller talar med en dietist), så kan du få särskilda dieter som är skräddarsydda för att stötta hårets tillväxt. Håll fast vid dieten ett tag och du kommer att se resultat.

3. Ta kosttillskott för håret

Den mest självklara lösningen, när det gäller hårets tillväxt, är att välja kosttillskott eller till och med en specifik behandling för hårväxt. Biotin, kollagen och koffein är favoritingredienserna, och de som gett best resultat i alla undersökningar. Du behöver också ett tillskott av zink, järn, selen, vitamin D, vitamin B och vitamin E, så ett vitaminkomplex kan vara vad du behöver.

Tips: Kom ihåg att vad du än börjar med så behöver du ha tålamod under åtminstone 3 månader. I verkligheten behöver du hålla din diet under 6 till 12 månader innan du ger upp. På så sätt har du i alla fall gett den en chans. Det är knappast någon snabb lösning, men det finns inga genvägar när det gäller hårväxt, så du behöver vara tålmodig.

4. Undvik stress

Om du bara visste hur mycket skada stress kan göra. Håravfall är en känd biverkan av långvarig stress, så du gör dig inte någon större tjänst när du stressar över ditt skägg. Ta ett steg tillbaka och prova att slappna av som omväxling. Kontoret kommer inte rasa ihop om du inte är där, och familjen kommer fortfarande tjata på dig när du kommer tillbaka. Låt bli att tänka på det och unna dig lite egentid.

Tips: Du kan försöka titta närmare på olika typer av tekniker för att lindra stress som stressbollar, eller någon inspelning med lugnande ljud eller musik. Vad kan vara mer stimulerande för skäggväxten än ljudet av vågor?

5. Skaffa en skäggvårdsrutin

Om du vill att håret ska växa där du vill ha det, och hur du vill ha det så behöver du lägga lite energi på det och börja med visst underhåll. I det här fallet innebär det att du behöver ta hand om skägget, använda skäggolja, och kamma det varsamt så att det ser hälsosamt och välvårdat ut. Det är lite pyssel, men tänk på alla fördelar. Det tar bara några minuter varje dag, allt du gör är att kamma det och ha i lite olja. Sen är det klart! Testa gärna Eco Masters Beard Oil som gör det enklare att styla och ta hand om ditt skägg.

Tips: Skäggprodukter är riktigt populära just nu, så ta dig tid och titta igenom utbudet hos Lé Luna. De lyxigare varianterna luktar bättre och har antagligen en trevligare konsistens, men alla produkter har samma funktion, oavsett pris.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev