HUDVÅRD ÖRTMEDICIN KAMOMILL

kamomill blommor

Eco Masters har plockat fram en hudvårdsserie som är baserat på det traditionella örtmedicinsk effekt av örtextraktet Kamomill. Hudvårdsserien innehåller kamomillextrakt eteriska ämnen bisabolol och matrisen som bildar chamazulen. Sedan urminnes tider har det verkar som en anti - inflammatorisk och antiseptisk naturlig motståndskraft mot yttre påfrestningar.

Naturlig hudvård sägs vara det bästa. Örtmedicinsk behandling hjälper huden att återskapa sin naturliga balans, som ger möjlighet till läkning och långvarigt skydd mot luftföroreningar och kosmetika som huden kommer i kontakt med under dagen.

STIMULERAR LÄKNING

Kamomill har länge varit känd för att hjälpa till att läka sår. Traditionell medicin använde oljan för detta ändamål. Nyare studier har också visat att det kan bidra till att påskynda läkningstiden för solbränna, milda brännskador och hudirritationer.

Produkter med kamomill kan hjälpa att reducera fina linjer och rynkor: Bisabolol har visat sig hämma enzymerna i huden som kan bryta ner kollagen och samtidigt stimulera kollagenproduktionen. Eftersom kollagen är ansvarig för att skapa hudens struktur och form, kan stödet hjälpa till att fördröja utseendet av åldrande.

Produkter med kamomill ger en naturlig doft utan kemikalier: Eftersom bisabolol kommer från kamomill har den en liknande subtil blommarom som ger en mjuk och romantisk doft i Kamomill masken.

HUDENS PH-BALANS

Hudens naturliga pH-värde runt 4,5 - 5,5 vilket innebär att huden är något surare än vatten som är 7. Ett pH-värde ur balans ligger bakom många hudproblem som till exempel finnar. Anledningen att huden ska ligga på ett något surare pH-värde är för att det håller borta bakterier och virus. Huden måste alltså ligga på ca 5 i pH-värde för att hålla bort föroreningar och bakteriella stressfaktorer som kan leda till olika hudproblem.

Visa rengöringsprodukter för ansiktet kan vara väldigt basiska för att ta bort fett från ansiktet, vilket då rubbar pH-värdet. Det är därför viktigt att se till att de hudvårdsprodukterna man använder är pH balanserande och inte rubbar det naturliga värdet huden ska ligga på.

Eco Masters Ansiktsmask och ansiktsvatten har pH-värde 6 vilket tar tillbaka hudens naturliga pH-balans efter ansiktsrengöring. Kamomill är naturligt balanserande vilket hjälper huden hålla sig där den ska på ett naturligt sätt.

 • Ansiktsmask
 • Innehåller äkta kamomill kronblad och kamomillolja. Eco Masters Ansiktsmask är en gel-mask med kylande konsistens, plus den naturliga ingrediensen kamomill för att lätt dofta huden.Din hud känns mjuk och dina sinnen lugnas efter varje användning. Använd 2 - 3 gånger i veckan. Applicera på ren hud, lämna i 5 minuter och skölj bort med vatten.

  Eco Masters Ansiktsmask innehåller kamomill som är en ört och kan verka antiinflammatoriskt och antiseptisk. Ansiktsmasken är behaglig att applicera, en gelliknande konsistens som lägger sig som en hinna över huden.

  Kamomill ger lugnande effekt samtidigt som de örtmedicinska ingredienserna eteriska ämnen bisabolol och matrisen som bildar chamazulen sjunker in i huden. Masken innehåller även kamomillolja som är en säker väg till att ge långvarig återfuktning eftersom, kamomillolja, är motståndskraftig mot kemiska ingredienser.

  Efter behandling av Kamomill ansiktsmask kan du med gott samvete använda de sminkprodukter du tycker om men kan vara trygg i att din hud mår bra och inte torkas ut. Eco Masters Kamomill ansiktsmask innehåller riktiga kronklab från Kamomill blommor som, liksom kamomillté, doftar gott och naturligt.

 • Ansiktsrengöring
 • Denna ansiktsrengöring rengör porerna på djupet genom löddrig kamomill extrakt. Denna ansiktsrengöring är specifikt framtagen för torr och känslig hud som det annars kan vara svårt att hitta produkter till. Ansiktstvätten rengör huden på djupet, tar bort smink och andra orenheter och ger samtidigt huden liv och lyster.

  Denna ansiktsrengöring är perfekt för de som vill ha en djup rengöring för huden som verkligen får bort allt smuts som huden drar på sig under dagen, men som på grund av känslig hud inte hittat något som kan göra detta utan att leda till irritation.

  Ansiktsrengöringen verkar mjukgörande och för att återställa pH-värdet i huden. Användandet av kamomill är för att det kan vara antiinflammatoriskt och lindrande vilket gör den perfekt för problemhud. Eco Masters Kamomill Ansiktsrengöring kan på ett naturligt och skonsamt sätt hjälpa dig rengöra ansiktet på djupet och motverka inflammation.

  Använd Eco Masters Kamomill Ansiktsrengöring morgon och kväll för att tvätta ansiktet. Applicera en liten mängd av tvätten på ansiktet och massera in den tills den är helt absorberad av huden. Skölj sedan noggrant ansiktet med ljummet vatten.

 • Ansiktskräm
 • Innehåller kamomill olja som ger långvarig återfuktning. Eco Masters ™ Kamomill Ansiktskräm är gjord på naturliga ingredienser och är framtagen för känslig hud. Kamomill oljan ger inte bara otrolig återfuktning men arbetar inflammatoriskt för att skydda huden för bakteriella påfrestningar.

  Att använda en fuktkräm dagligen är otroligt viktigt för huden. Både torr och fet hud behöver fukt. En helt naturlig ansiktskräm med kamomill extrakt kan vara fuktande och mjukgörande för huden samtidigt som den skyddar och hjälper att hålla en bra balans på hudens naturliga pH-värde.

  Denna ansiktskräm är speciellt gjord för de som har lätt för rodnad i huden. Eco Masters ™ Kamomill Ansiktskräm tränger djupt ner i huden och kan hjälpa skadad hud att läka lättare och snabbare på grund av dess innehåll av flavonoider.

  Massera in en liten mängd kräm på torr hud som tvättats med Kamomill Ansiktsrengöring. Använd både morgon och kväll för bästa resultat.

 • Ansiktsvatten i sprayflaska
 • För de som har torr hud är det ofta inte nog att smörja in sig på morgonen. Huden kan lätt bli trött, torr och ibland börja flagna under dagen. Detta är något man gärna undviker, särskilt om man bär smink då det kan leda till att sminket lägger sig konstigt på huden.

  Ett ansiktsvatten i sprayflaska är lätt att ta med sig under dagen. Den hydratiserar och fräschar upp huden vid behov och får plats i väskan. Det är inte bara vatten i en flaska dock. Denna ansiktsvatten innehåller koncentrerat Kamomillextrakt vilket verkar för att mjukgöra och hydratisera torr och känslig hud.

  Den jobbar även mot rodnad och inflammerad hud. Om man lider av något av detta kan det vara bra att ha en ansiktsvatten att använda under dagen mellan ens morgon- och kvällsrutiner då ansiktet lätt kan bli torrt, rött och irriterat under dagen på grund av miljöfaktorer, stress och bakterier.

  Det är enkelt att använda sprayen. Spraya helt enkelt på torr hud och låt den absorberas. Den kan användas både under och över smink.

ÖRTMEDICIN SÄGS MINSKA INFLAMMATIONER I HUDEN

torkade kamomill blommor

Det är intressant att kamomillens antiinflammatoriska egenskaper arbetar genom inhibering av histaminfrisättning från mastcellerna. De aktiva komponenterna av kamomill kan därför minska inflammatorisk akne. Studier visar att kamomill som appliceras på huden har nästan samma aktivitet som 1% hydrokortisonsalva som vanligtvis föreskrivs av läkare för att minska hudinflammation.

De medicinska egenskaper bidrar genom att skydda huden, minskar skadorna som uppkommit från fria radikaler och även akne-orsakande bakterier. Kamomill kan också förhindra stressberoende akne genom sina anxiolytiska och antioxidantiska effekter. Eco Masters ansiktsvård kan därför hjälpa till att minska akne och lindra akne symptom.

Kamomill används inte bara mot akne men även för att hjälpa mot ärren som kan uppstå efter akne. Kamomill kan i viss mån agera för att bleka akneärr och har även anti-age effekter. Det finns många produkter på marknaden framtagna just för att sakta ner åldersprocessen men kamomill extraktet i dessa produkter gör detta på ett naturligt sätt utan att tillämpa kemisk skada på huden.