Hudvård Örtmedicin Kamomill

Eco Masters har plockat fram en hudvårdsserie som är baserat på det traditionella örtmedicinsk effekt av örtextraktet Kamomill. Hudvårdsserien innehåller kamomillextrakt eteriska ämnen bisabolol och matrisen som bildar chamazulen. Sedan urminnes tider har det verkar som en anti - inflammatorisk och antiseptisk naturlig motståndskraft mot yttre påfrestningar.

Hudens pH-balans

Hudens naturliga pH-värde runt 4,5 - 5,5 vilket innebär att huden är något surare än vatten som är 7. Eco Masters Ansiktsmask och ansiktsvatten har pH-värde 6 vilket tar tillbaka hudens naturliga pH-balans efter ansiktsrengöring.

 • Ansiktsmask
  Innehåller äkta kamomill kronblad och kamomillolja. Eco Masters Ansiktsmask är en gel-mask med kylande konsistens, plus den naturliga ingrediensen kamomill för att lätt dofta huden.Din hud känns mjuk och dina sinnen lugnas efter varje användning. Använd 2 - 3 gånger i veckan. Applicera på ren hud, lämna i 5 minuter och skölj bort med vatten.
 • Ansiktsrengöring
  Rengör porerna på djupet genom löddrig kamomill extrakt.
 • Ansiktskräm
  Innehåller kamomill olja som ger långvarig återfuktning.
 • Ansiktsvatten i sprayflaska
  Hydratiserar och fräschar upp huden.

Örtmedicin sägs minska inflammationer i huden

Det är intressant att kamomillens antiinflammatoriska egenskaper arbetar genom inhibering av histaminfrisättning från mastcellerna. De aktiva komponenterna av kamomill kan därför minska inflammatorisk akne. Studier visar att kamomill som appliceras på huden har nästan samma aktivitet som 1% hydrokortisonsalva som vanligtvis föreskrivs av läkare för att minska hudinflammation. De medicinska egenskaper bidrar genom att skydda huden, minskar skadorna som uppkommit från fria radikaler och även akne-orsakande bakterier. Kamomill kan också förhindra stressberoende akne genom sina anxiolytiska och antioxidantiska effekter. Eco Masters ansiktsvård kan därför hjälpa till att minska akne och lindra akne symptom.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev