Hudvård med Dermaroller

Vi ger dig här en beskrivning av vad en Dermaroller är vad du kan förvänta genom att använda det, och hur man använder detta verktyg.

I det förflutna har det varit en hel del uppmärksamhet till kosmetiska behandlingar som inte bara ger tydliga resultat, men gör det utan att skada huden eller kroppen. Av de många olika kosmetiska lösningarna som passar denna beskrivning, har dermarollern blivit riktigt mycket uppmärksamhet.

Om du letar efter en lösning som kan hjälpa till att lösa ett brett spektrum av kosmetiska problem kan en dermaroller vara precis vad du letar efter.

VAD ÄR EN DERMAROLLER?

Det finns dock väldigt många som faktiskt undrar hur en Dermaroller eller mikronålsteknik fungerar och vad det är. En Dermaroller är ett verktyg som använder en ny hudvårdsteknik av alla kollagenhöjande behandlingar. Dermaroller i sig är en roller med mycket små, kirurgiska nålar. Även om det ser ut som om att nålar kommer bli smärtsamma är det faktiskt så små att de bara tränger det yttersta lagret av huden, vilket inte alls gör ont.

Detta innebär i princip att yttersta lagret av huden tilltrycks och nervvävnaden i huden kommer ge behov till huden att producera mer kollagen. Detta har visat sig ge goda resultat när de används för hudproblem som akne ärr, hudbristningar, rynkor och föroreningar.

För att uttrycka det så enkelt som möjligt, dermarollern användas för att främja eller öka tillväxten av kollagen struktur i huden. Genom att trycka hundratals små hål i huden, ger nervvändarna i huden behov att producera mer kollagen, vilket skapar en högre produktion av kollagen i huden. Med högre produktion av kollagen, kan huden lätt återuppbygga skadad vävnad (ärr), släta ut rynkor och bristningar, såväl som bekämpning av föroreningar.

Kollagenförbättrande behandlingar, med hjälp av dermaroller, har visat sig kunna skapa tydliga resultat på dermatologiska problem såsom rynkor, föroreningar, akneärr och bristningar. En annan fördel med dermarollbehandling är det faktum att genom att det gör huden mer mottaglig för andra behandlingar med serum, geler eller krämer. Det innebär att du när du använder dermaroller, kan du få ut av att använda en kollagen serum eller liknande ännu mer.

Om du letar efter en icke-kirurgisk lösning för hudproblem som akne ärr, bristningar eller rynkor, vill du säkert ha nytta av ett dermaroller.

VAD ÄR KOLLAGEN?

kollagen protein infograf

Det omnämnda kollagen som sägs vara så fantastisk för huden, vad är det egentligen? Kollagen är ett fiberprotein som utgör den största delen av den strukturella uppbyggnad av kroppen. En av proteinets viktiga funktioner är bland annat att hålla huden fast och slät. Desto äldre vi blir desto mindre kollagen producerar kroppen naturligt vilket är varför huden blir slappare och rynkigare med åldern. Kollagen är det som håller hudens elasticitet vid liv och ålderstecken som rynkor blir mer synliga när kollagen produktionen saktas ner.

Det är på grund av detta det anses vara ett sådant fantastiskt tillskott till ens hudvårdsrutin. Det finns flera produkter - som till exempel dermarollern - som främjar kroppens naturliga produktion av kollagen. Om man vill ha en extra dos av det fantastiska proteinet kan man även använda ett kosttillskott för att hjälpa kroppen hålla huden fast, återfuktad och fräsch.

DERMAROLLER OCH KOLLAGENSERUM ÄR BRA FÖR:

 • Reducera av stora porer
 • Reducera mörka fläckar
 • Behandling av rynkor
 • Reparation av skadad vävnad
 • Borttagning av de kirurgiska ärr
 • Avlägsnande av bristningar
 • Behandling av akne ärr
 • Behandling av hyperpigmentering
 • Stimulering av produktionen av kollagen
 • Förbättring av hudens elasticitet
 • Minskning av celluliter

Eftersom en dermaroller ger små prickhål i huden, är det viktigt att låta huden läka helt innan du använder igen. Därför rekommenderar vi att inte använda den mer än tre gånger i veckan om du har en 0,5 mm och om du använder 1,0 mm eller 1,5 mm endast använda den en gång per vecka. I syfte att förbättra läkningsprocessen och utnyttja att porerna är helt öppen, är det bäst att använda ett kollagenserum innehållande plantekollagen.

VILKEN STORLEK PÅ DERMAROLLER VÄLJER DU?

De tre vanligaste alternativen dermaroller är 0,5 mm, 1,0 mm och 1,5 mm. Oavsett om du är helt ny för dermaroller eller mer erfaren, rekommenderar vi att du använder en med 540 nålar som är 0,5 mm lång.

Anledningen till detta är att du kan använda den oftare, och därför kan du ta del av dess fördelar och samtidigt utnyttja fördelarna av till exempel ett kollagenserum oftare. En 1.0mm kan användas för både ansikte och kropp och du bör använda denna om du har hudbristningar du försöker bekämpa. Vi kommer aldrig att rekommendera att använda en 1.5mm dermaroller om du inte är utbildad i dess användning.

Nu när du förstår vad en Dermaroller gör och hur det fungerar kommer vi nu nedan ge dig en kort förklaring av det bästa sättet att använda verktyget.

STEG FÖR DERMAROLLER BEHANDLING:

dermaroller på ansikte
 • Tvätta din Dermaroller med alkohol eller annat desinfektionsmedel alkohol
 • Var noga med att tvätta händerna
 • Tvätta ansiktet eller det område som du vill använda Dermarollern på
 • Applicera en fuktighetskräm om huden är torr, för att mjuka upp den och göra det lättare att rulla.
 • Rulla dermarollern på huden försiktigt och lättsamt
 • Rulla Dermarollern 8 gånger och roterat horisontellt, vertikalt och diagonalt.

* Din hud kan bli röd och du kan komma att känna en lätt stickande. Detta är normalt och betyder helt enkelt att det fungerar Vid denna punkt, dina porer öppna och du kan nu använda en serum. När du är klar med din Dermaroller vara noga med att tvätta händerna och ytmaterialet på dermarollern. Det är också en bra idé att använda alkohol eller desinfektionsmedel alkohol / vätska på ytmaterialet. Kom också ihåg att dermarollern bör inte delas med andra.

Rekommenderade Produkter