Tips på Hårfrisyrer med en Mini Plattång

Vi pläderar för att man ska införskaffa en plattång. Detta av följande anledning: En högkvalitativ plattång arbetar fortare, gör håret plattare och orsakar mindre skada än lågkvalitativa redskap. Dessutom kan den göra så mycket mer än att bara platta ditt hår.

Här är 2 supersnygga kändisstilar som du kan göra med en Plattång.

HUR MAN SKAPAR EN FLAT WAVE / PUSH WAVES MED EN PLATTÅNG (ÄVEN KALLAD EN S-VÅG)

1. Börja med att ta en vågrät sektion och spraya håret med en thermal värmespray för att skydda håret innan lockning. Vi rekommenderar att du sprayar håret med Värmeskyddsspray och sedan kammar genom håret med en stortandad kam. Sedan klämmer du tag i håret några tum ut från grunden och pushar upp för att skapa ett ”C” mönster. Sedan glider du in din plattång och klappar på sektionen (öppna och stäng, öppna och stäng) för att hetta upp vågen.

2. Efter att du hettat upp vågen med din plattång, tar du en klämma och fäster den i riktningen från den öppna sidan av vågen för att hålla håret på plats, fäst i håret under vågmönstret.

3. Denna gången pushar du vågen så att “C”et är i motsatt riktning och upprepar processen genom att klappa på vågen med din plattång för att hetta upp sektionen.

4. Slutresultatet är ett vackert och jämnt vågmönster som du kan använda som en utgångspunkt för din håruppsättning eller så kan du dra fingrarna igenom vågorna för att skapa en vacker och naturlig vågtextur. Ha kul och experimentera med Flat Wave-tekniken!

HUR MAN SKAPAR MJUKA LOCKAR MED EN PLATTÅNG

  1. Börja med att ta en lodrät sektion och spraya håret med en thermal heat spray för att skydda håret innan lockning. Vi rekommenderar att du sprayar håret med GHD värmeskyddsspray och sedan kammar med en stortandad kam. Sedan börjar du med att hålla plattångens järn öppna och riktade mot marken. Vänd plattången och håret ett halvt varv (bort från ansiktet) och börja glida ner längs sektionen.
  2. Ungefär halvvägs ner på sektionen kan du stänga järnet och varsamt dra igenom topparna för att skapa en fin och mjuk lock runt ansiktsinramningen. Hett tips: Dra inte för långsamt genom topparna under denna del, detta för att undvika en för snäv lock. Du kommer vilja ha det löst i detta område, så det är okej att snabba på genom topparna.
  3. Ta en annan lodrät sektion bakom din senaste sektion – rör dig mot bakhuvudet. Spraya håret med ditt thermal heat spray och kamma igenom. Sedan riktar du ditt järn mot marken och glider plattången över håret nära grunden.
  4. Vänd plattången och håret i ett halvt varv (bort från din kropp) och börja sakta glida ned längs sektionen.
  5. När du kommer till topparna, kan du använda lite snabbare rörelser för att undvika snäva lockar i topparna på varje sektion.
  6. Det slutliga resultatet blir en lös lock som ser ut som att du använt en locktång – men den färdiga looken är enklare och mer naturlig.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev