Hårborttagning med Laser för behandling hemma

Hårväxt är en helt normalt och för många och det är en process att raka eller vaxa kroppen. Huden blir lätt irriterad och tidskrävande att hålla kroppen mjuk och fri från hår. Idag finns det metoder som håller längre genom att använda laser som tar bort håret och dödar varje individuell tillväxtcykel.

Behandlingen bör utföras ett par gånger beroende på hur tät hårväxten är. Produkten bör användas hemma var fjärde vecka för att maximera chansen att träffa alla folliklar. Efter cirka 3 månader så börjar du märka att mycket av ditt kroppshår inte växer tillbaka. Mindre hårväxt områden som armhålan brukar gå lite snabbare.

Vetenskapligt som faktiskt händer att laserljuset som pulserar från omvandlingen till värme vilket stimulerar hårbotten och utlöser det att gå in i viloperationsfasen. Pulseringen av laser kallas även på ‘Zappning’. Hår faller ut naturligt och återväxten saktas ut och förhindras helt sedan helt efter några års användningar. Vissa hår och hudtyper är lite svårare att behandla. Mörkare hårsäckar är enklast att behandla, eftersom lasern riktar sig mot hårets pigment, medan grå, blonda och röda pigment kan vara knepiga. Vi rekommenderar att du påbörjar behandlingen under höst och vinterhalvåret eftersom du inte ska vara solbränd när du använder laser hårborttagning.

Laser arbetar genom att rikta in sig på melanin (färg i huden) i hårfollikeln. Det hjälper att raka innan behandlingen för att laserns fokuseringen att komma åt hårfollikeln förbättras. Genom att raka håret finns det också mindre risk för någon hudskada och lasern är lite mindre smärtsam.

Rakning före hårborttagning med laser:

  • Den bästa tidpunkten att raka bort håret är dagen före laserbehandlingen. Rodnad från rakningen kommer har lugnat ner men samtidigt har det inte gått tillräckligt med tid för återväxt.
  • Rengör och exfoliera först för att ta bort döda hudceller som lätt samlas i rakhyveln.
  • Glöm inte att använda rakgel som hydrerar och ger bra smörjning så rakhyvel smidigt rakar huden utan att skära. Om du inte har rakgel så fungerar balsam som ett bättre alternativ för rakning än tvål.
  • Använd en ny och ren rakhyvel för att minimera risken för infektion om du skär dig själv. Använd ljummet eller kallt vatten medan du rakar. Om du använder varmt vatten strax före rakning kommer huden att vara för mjuk och det blir då lättare att du råkar skära dig.

Kom ihåg att detta gäller bara rakning. Du ska inte vaxa på minst en månad före hårborttagning med laser. Laserstrålen är menad till att dra ut håret från roten så måste det effektivt kunna hitta hårstrån för att ta bort det.

1 år efter behandlingen

Om du märker hår börjar växa efter behandlingen betyder det att antingen follikelns naturliga tillväxtcykel inte var tillräckligt behandlad eller håret var för fint för att lasern ska komma år follikeln. Detta brukar inträffa cirka 1 år efter behandlingen och då kan du göra om behandlingen med laser igen.

Effektiva hårborttagningsmedel

Det finns även bra behandlingar hemma för hårborttagning som hårborttagningsmedel, som kan användas på delar av kroppen som du inte vill göra laser behandlingar på t.e.x armarna, ansiktet eller runt nacken. De effektiva hårbottagningsmedlerna kan också förhindra ny hårtillväxt.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev