Eco Masters Facial Kit (500g Clay Powder + 50g Ointment)

Hudvårdskit

ECO MASTERS LERMASK

Eco Masters lermask är baserad på naturresursen grå lera, en fantastisk och vårdande naturresurs som inte kan återskapas artificiellt i ett laboratorium.

Eco Masters lermask kan hjälpa dig att bekämpa hudproblem och irritationer, bland annat genom dess förmåga att binda till sig skadliga ämnen i huden. Ansiktsmasken verkar vårdande och bidrar till att lindra inflammationer men fungerar även som en effektiv rengörande mask. Eco Masters lermask är absorberande och verkar för att dra ut toxiner, gifter och föroreningar från huden samt reducera döda hudceller från hudytan. Dessutom kan leran förbättra blodcirkulationen och lymfcirkulationen vilket i sin tur bidrar till en vackrare, friskare och fräschare hy.

Grå lera har använts i tusentals år och kan spåras tillbaka till de gamla egyptiernas tid som använde lera för dess vårdande egenskaper, bland annat för att bekämpa hudsjukdomar och främja en ren och frisk hud. Leran har torkats naturligt i solen då det är det bästa sättet att bevara dess positiva egenskaper och mineraler.

Leran i Eco Masters lermask har speciellt extraherats från den slovenska fjälldalen, Komenda. Dalen där leran återvinns innehåller en stor mängd grundvatten, vilket gör marken ovanligt rik på mineraler. Leran utvinns ur jorddjupaste skikt, vilket ger högsta möjliga nivå av mineraler. Efter extraktion behandlas leran i europeiska fabriker, vilket bidrar till att säkerställa en hög kvalitet. På grund av att lerans naturligt höga halt av metaller, är det viktigt att det inte kommer i kontakt med andra metaller för lagring eller användning. Produkten bör därför inte lagras i metallburkar eller appliceras med metall skedar eller liknande.

För fet hud

Eco Masters lermask bör tillämpas i ett 2-3 mm tjockt lager, undvik området runt ögonen. Efter applicering av masken kan du helt enkelt slappna av och vänta på att masken torkar. Efter ca 20 minuter bör du uppleva en förändring på färgen alternativt uppleva att masken torkat. Ta då försiktigt bort masken med en bomullsduk och tvätta ansiktet med varmt vatten. Efter behandling med Eco Masters lermask rekommenderar vi att du använder medföljande fuktkräm för att skydda och återfukta huden.

För torr och känslig hud

Applicering av Eco Masters lermask på torr och känslig hud är detsamma som på fet hud, applicera i ett 2-3 mm tjockt lager. Masken bör dock inte torka helt och vi rekommenderar därför att man försiktigt tar bort lermasken efter ca 10-15 minuter med en bomullsduk och tvättar ansiktet med varmt vatten. Oavsett hudtyp rekommenderar vi applicering av Eco Masters fuktkräm efter användning av lermasken, för att skydda och återfukta huden.

NATURLIG OCH SÄKER ATT ANVÄNDA

Då ingredienserna i Eco Masters lermask är 100% naturlig, bör du inte uppleva någon form av biverkningar vid användning av Eco Masters lermask och fuktkräm. Som alltid rekommenderar vi dock att du läser igenom innehållsförteckningen för att vara säker på att du är allergisk mot någon av ingredienserna i denna lermask.