Hur använder man Dermaroller på ärr från acne?

Man måste vara tålmodig och ihärdig vid behandling av akne. Som om det inte vore nog att dras med finnar så får du märken därefter som förföljer dig som vuxen. Som tur är finns det många behandlingar som snabbt och framgångsrikt minskar framträdandet av akne ärr. När det kommer till diverse tillgängliga behandlingar för ärr från akne så bör man nämna Dermaroller som ett effektivt redskap att behandla ärr orsakade av bl.a akne. Här är en komplett guide om Dermarollern.

Om du lider av ärr så kommer du finna nyttig information här och få reda på hur du kan dra fördel av detta unika redskap när du tar upp kampen mot irriterande märken och ärr.

Dermarollern är en cylindriskt formad trumma som har vassa och fina nålar runt toppen. Dermarollern är ett medicinskt redskap som används under mikronålning för att bryta ner den ärrade vävnaden. Dessutom hjälper apparaten till att stimulera hudcellerna till proliferation. Användandet leder till bildandet av nya cellager med kollagen- och elastinfibrer på grund av förbättrad blodtillförsel. Denna metod är känd som neo-collagenesis och förbättringen av blodcirkulationen är känd som neo-angiogenesis.

I samband med att använda en Dermaroller är det också viktigt att använda en kräm mot acne ärr och för slätare hy är det viktigt att använda en produkt är generös med antioxidanter som hjälper hudens läkningsprocess.

HUR FUNGERAR DERMAROLLER PÅ ÄRR FRÅN ACNE?

Dermarollern arbetar effektivt för att förbättra tjockleken av överhuden även kallad epidermis. En förbättrad hudtextur hjälper avseende reducering av rynkor och ärr som till exempel bildats av problem med acne. Behandlingen verkar kraftfullt för att förhindra hyperpigmentering av huden, vilket ofta leder till ärr orsakade av acne. Användande av detta medicinska redskap triggar framgångsrikt igång ärret medan det stimulerar nya kollagenfibrer. På den andra sidan så hjälper en förhöjd blodcirkulation till att harmonisera hudpigmenteringen.

För att reparera hudskador måste huden skapa nya celler. Kollagen - närmare bestämt, bristen på kollagen - är ofta bakomliggande många hudproblem som till exempel rynkor och ärr. Kollagen jobbar aktivt för att skydda och behandla skadad hud vilket betyder att det är nödvändigt för att bli av med ärr på huden. Men med åldern börjar kollagen produktionen i kroppen och huden sakta ner och därför blir det svårare för huden att läka sig själv från ärr och andra hudskador.

Vad Dermarollern gör är att den skapar nytt kollagen och elastin, de två proteiner som behövs för att huden ska förbättras och för att jobba aktivt mot att huden ska läka från ärr. Kollagen och elastin finns i det mittersta lagret av huden, under epidermis. Denna bit är inte enkel att nå vilket betyder att en vanlig ansiktsskrubb inte kan göra så mycket. En dermaroller som rullas mot huden skapar små, små hål i huden som når ner till denna del av huden. Hålen läker snabbt av sig själva och dermarollern skadar inget av hudens lager.

Det som händer är dock att huden reagerar på “skadan” som skapas. Hudens naturliga läkningsprocess och skapande av nya celler sätts naturligt igång av detta. Detta resulterar i att produktionen av både kollagen och elastin sätts igång. Den nya produktionen av kollagen börjar röra sig uppåt mot det översta lagret av huden där ärren syns, vilket leder till att ärren börjar läkas och synas mindre.

Det som är positivt med hur dermarollern arbetar för att ta bort acneärr är att den inte skadar eller tar bort något i huden. Många acneärr behandlingar tar bort det första lagret av huden för att skapa ny hud medan dermarollern sätter igång hudens naturliga läkningsprocess utan att skada huden.

VARFÖR FÅR MAN ACNEÄRR?

Ärr bildas på huden när det yttersta lagret skadats så pass mycket att det påverkar djupare än överhuden. Ny hud bildas då över skadan men denna hud kan skilja sig i vissa egenskaper från resterande hud, till exempel är den ofta mindre elastisk och kan vara en annan färg och textur.

Det finns även olika typer av ärr som kan uppstå på grund av akne. Hur mycket ärr man får och hur synliga de är beror mycket på genetik och vilken kroppsdel man har akne på. Det är även viktigt att komma ihåg att inte klämma och pilla på acne, finnar och andra hudbesvär. Detta kan nämligen göra att ärr skapas eller blir värre.

Atrofiska ärr är den vanligaste typen av ärr bildat av akne. Det är nedsjunkna ärr, som små gropar i huden. Dessa ärr uppkommer när läkningsprocessen av huden avbryts och den nya huden inte bildas klart. Det skapas inte nog med bindväv för att fylla såret och därför lämnas små gropar i huden.

Hypertrofiska ärr är istället upphöjda från huden. De är oftast tjockare än resterande hud och är vanligtvis röda. Dessa ärr kan orsaka både klåda och smärta. Ärren brukar förbättras av sig själv i färgväg då de oftast bleknar med tiden.

Keloider är hypertrofiska ärr som fortsätter sprida sig och växer sig större. De är alltså upphöjda från huden, tjockare och oftast en rödaktig färg. De har en tendens att blekna med tiden men är fortfarande tjockare och högre upp än resterande hud vilket gör det lättare att se ändå.

DERMAROLLER BEHANDLING AV ÄRR FRÅN ACNE – FÖRDELAR MED DERMAROLLING:

Som ovan nämnt har Dermaroller väldigt få eller inga biverkningar, vem som helst som har problem med acne ärr kan välja denna behandling utan rädsla för infektioner eller hyperpigmentering efter behandlingen. Här några av toppfördelarna med dermarolling.

 1. Behandling med Dermarolling kan utföras hemma. Men det rekommenderas att man tydligt vet instruktionerna innan.
 2. Behandling med Dermaroller är inte tidskrävande. Det är snabbt klart med tydligt effektivt resultat.
 3. Dermarolling på huden med nålning är inte skadligt för huden. Den skadar inte huden på något sätt.
 4. Förutom ansiktet kan vilken del av kroppen som helst behandlas bra med Dermaroller.
 5. Personer med alla hudtyper kan välja behandling med dermarolling utan rädsla för någon hud- eller hälsorisk.
 6. Dermaroller är inte ett dyrt redskap. Behandlingskostnaden är mycket mindre i jämförelse till andra dyra behandlingar som finns tillgängliga för behandling av ärr till följd av acne.
 7. Dermarolling är även en bra metod för att strama åt huden som förlorat sin elasticitet på grund av fläckar, acne och finnar.
 8. Då det avlägsnar ärr orsakade av acne har Dermaroller även ett effektivt resultat av att ljusa upp hudtonen.
 9. Dermaroller agerar som en basprodukt som hjälper till att öka effektiviteten av andra hudprodukter.

VEM BÖR UNDVIKA BEHANDLING MED DERMAROLLER?

Personer med följande åkommor bör undvika Dermarolling eller åtminstone konsultera en expert innan man väljer behandlingen.

 • Aktiva hudinfektioner
 • En historik av blodkoagulering
 • Kroniska hudinfektioner eller hudutslag
 • Acneutbrott eller finnar
 • Psoriasis
 • Eksem
 • Upphöjda vårtor eller leverfläckar

Hoppas att denna artikel varit informativ och kommer att hjälpa till med att hålla acnen och dess ärr under kontroll. Det är viktigt att komma ihåg att både acne och ärr som uppstår är fullt normalt och inget att skämmas för. Det är dock helt förståeligt om man vill göra något åt saken och behandla det.