De bästa stylingtipsen för tunt hår

Rätt produkter är essentiella för att få fint hår att se fylligare ut. Hemligheten till ett riktigt voluminöst hår är att välja produkter med lätt vikt, som inte kommer att tynga ner det. Här är dina ”must-haves” för att skapa volym i ditt hår.

 1. Volymschampo och balsam. Titta efter en viktlös formula som hjälper till att puffa upp hårstråna under tiden de rengörs och reds ut.
 2. Styling Mousse. Mousse är det hemliga vapnet för fint hår — denna luftiga formula ger fjäderlätt textur och skapar en elegant form.
 3. Root booster. Den största utmaningen för många kvinnor med fint hår är att bibehålla volymen vid rötterna och det är där root boosters kommer in i bilden. Lyft enkelt hårsektionerna på toppen av ditt huvud och spraya root boostern direkt på dina rötter. Direkt efter sprayning ska du ta till en hårfön som riktas mot varje rotsektion, du kommer då omgående att få ett lyft! Du kan även göra detta på torrt hår.
 4. Värmespray. De bästa Värmesprayer stödjer roten och gör diametern av varje enskilt hårstrå tjockare utan att håret känns klibbigt eller stelt. Detta är en nödvändighet för fint hår—använd den innan du fönar eller lägger ditt hår.
 5. Finishing hårspray för att framhäva lockar. Här är målet att använda en spray som ger stadga utan att tynga ner håret eller göra det stelt. En bra mist är optimal. Proffs inom hårstyling rekommenderar ”lager på lager” spray—börja med en liten mängd och upprepa appliceringen vid behov. Det är mycket enklare att spraya en extra gång, än att ta bort det spray du redan applicerat!

De bästa redskapen för tunt hår

Plattänger är utmärkta för att tämja tjocka och frissiga texturer men de kan resultera i att dina fina hårlockar blir hängiga och hoptryckta. Därför rekommenderar vi hårfönar, locktäcker och spolar för de kommer istället ge volymboost.

 1. Hårfönar med flera värmeinställningar. På ett fint hår kommer man långt med lite värme, så välj en hårfön som låter dig dra ner på temperaturen. Någonstans mellan 300 till 350 är i allmänhet tillräckligt. En annan utmärkt utrustning på hårfönen är cool shot-knappen. Genom att förse varje sektion med kall luft efter att du fönat ditt hår med värme, kommer du att låsa in locken samt volymen och ditt fina hår kommer att se mycket fylligare ut under mycket längre tid!
 2. Använd en Locktång med keramisk beläggning för att skydda det fina hårstråna. Att hålla håret levande med lockar är ett bra tips för att skapa mer volym och intrycket av ett tjockare hår. Stora och små lockar ger fint
 3. Svinborstar. I motsats till metall- eller plastborstar så glider svinborstar genom håret utan att dra eller riva tag i håret, som ett plus blir de inte heller lika varma som metall, vilket är hälsosammare för fint hår.
 4. Värmespolar är ett annat skonsamt stylisttrick för att skapa ett fylligare hår med massor av volym. Efter att ha fönat de översta sektionerna av ditt hår, ska du omgående lägga vardera sektion på en värmespolar. Föna sedan tills håret är torrt. Plocka ut spolarna och förvänta dig volym och stort svall.

Den bästa hårföningen för fint hår

Oavsett vilken stylist du frågar om hemligheten till ett fylligare hår så kommer de troligen att svara dig så här: allt hänger på din hårföning! Följ dessa steg till en volymbyggande föning som håller och står sig!

 1. Efter duschen väntar du tills håret har blivit fuktigt och inte längre droppar, sedan arbetar du in ett volymboostande mousse. Kamma igenom ditt hår så det blir jämnt fördelat.
 2. Applicera en Värmeskydd sprayformula i håret.
 3. Vänd dig upp och ner! Vänd ditt huvud upp och ner och ”grovtorka” genom att rikta luftflödet mot dina rötter för att puffa upp volymen. Använd en Hårtork med inställningsbar värme och styrka. För tunt hår rekommenderas att använda lägre blåsstyrka för att lättare forma hårstråna.
 4. För undan de övre sektionerna med hjälp av klämmor, ta en stor rundborste och börja föna den undre delen av ditt hår. Spraya varje sektion lätt med en volymspray. Se till att ingen hårsektion är bredare än din borste.
 5. Håll sektionen hoprullad efter att du fönat den och fäst den på ditt huvud som om du skulle lägga ditt hår på spolar.
 6. Vänta tills hela ditt hår har svalnat helt. Ha inte för bråttom.
 7. Lossa varje sektion, borsta försiktigt igenom håret med en oval borste eller en paddelborste.
 8. Lyft de övre sektionerna, spraya hårrötterna med hårspray och tupera rötterna löst under varje sektion. Vänd tillbaka sektionerna på sin plats och släta ut det översta lagret så att man inte kan se tuperingen.

Den bästa metoden för att tupera ditt tunna hår

Tupering är ett utmärkt sätt för att boosta volymen. Här är en teknik för tupering av tunna hårstrån som proffs använder för att ge mer volym.

 1. Samla ihop det övre lagret och inkludera en sektion på 2–3 tum bakom din hjässa.
 2. Dela upp den övre sektionen till ca. 2–3 tum stora undersektioner.
 3. Placera en tuperingskam eller borste 10 cm från din skalp och pusha håret framåt mot skalpen. Rör dig varsamt över sektionens yta—lägg inte på ett för hårt tryck.
 4. Gör fem tuperande drag, ”tryck” stadigt ihop det femte draget. Detta skapar en kudde som stödjer volymen.
 5. Sära försiktigt på den tuperade sektionen med hjälp av dina fingrar, släta ut hårets yta och fortsätt.
 6. När alla önskade sektioner har tuperats, ska du spraya med hårspray för att låsa in formen och volymen.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev