De 10 Mest Effektiva Sätten Att Ta Bort Acneärr & Märken från Finnar

För många som lider av acneärr kan förhoppningen om att leva utan finnar lätt leda till ett medicinskåp fullt av kemiska krämer och orala mediciner. Även om dessa behandlingar kan erbjuda omedelbara och kraftfulla resultat så tenderar de även att bära med sig en lång lista med biverkningar. För dem som önskar ett säkert alternativ för att bli av med ärren som finnar och acne efterlämnat, bör prova några av de här naturliga lösningarna.

1. Aloe Vera

Färsk Aloe Vera gel är en potent källa av vitaminer och kan hjälpa till att läka hud och bleka ärr. Aloe är mild så du behöver inte oroa dig över att skada eller irritera huden ytterligare. Då Aloe är en sådan underbar naturlig fuktgivare så kommer den dessutom att efterlämna din hud med ett mjukare och hälsosammare utseende och även med den känslan. Om du skulle välja att använda färsk Aloe för att bekämpa dina acneärr så bryt bara av en liten bit av ett blad, skala bort det yttre köttet för att göra gelen synlig och massera varsamt in i din hud. För bästa resultat ska du låta gelen suga in sig under åtminstone 30 minuter innan du tvättar av det. Om du inte har en lättillgänglig Aloe växt så kan du köpa organisk Aloe Vera gel härifrån.

2. Bakpulver

Bakpulver är en vanlig hushållsvara med bokstavligen hundratals av användningsområden, inklusive förmågan att hjälpa till att läka ärr. Baking soda är sammansatt av natriumvätekarbonat kristaller som varsamt exfolierar huden när det används som en rensande skrubb. Blanda bara ett par teskedar bakpulver med tillräckligt med vatten för att bilda en tjock pasta och massera sedan in i huden där ärret finns. När du väl har applicerat det bör blandningen lämnas på huden i en minut eller två. Detta kommer att möjliggöra för pulvret att rensa porer och hjälpa till att förhindra ytterligare blemmor. Efter några minuter ska du tvätta av ditt ansikte i ljummet vatten och applicera en bra naturlig fuktgivare såsom nyponfrö, jojoba, kokosnöt eller olivolja.

3. Kokosnötolja

Kokosnötolja är i topp av listan när det gäller naturliga fuktgivare med läkande egenskaper. Skyffla upp ungefär en fjärdedels tesked av organisk jungfru kokosnötolja i din handflata och låt den smälta då den kommer upp i kroppstemperatur. Massera in oljan med hjälp av dina fingerspetsar direkt på den ärrade huden och låt det sugas in. Man behöver inte tvätta av kokosnötolja då vitaminerna och de essentiella fettsyrorna kommer att fortsätta arbeta och förbättra huden så länge den befinner sig på huden. Om oljan är för tung för att du ska känna dig bekväm så kan du dock låta den sitta under åtminstone 30 minuter innan du avlägsnar med en helt naturlig rengöring.

4. Gurka

Gurka är en populär ingrediens i ansiktsbehandlingar och det av en god anledning. Denna grönsak är inte bara superhydratiserande utan innehåller även vitamin A, vitamin C och magnesium – som samtliga är fantastiska för din hud. För att använda denna behandling till läkning av acneärr så inskaffa bara en organisk gurka från din lokala affär, skär bort några tunna skivor och lägg dem över din ärrade hud. Efter cirka 30 minuter tar du bort gurkskivorna och sköljer av ditt ansikte med kallt vatten. Upprepa dagligen enligt önskan.

5. Honung

En annan naturlig fuktgivare som kan hjälpa till med läkning av ärr är honung. Det bästa är att använda rå honung, inte den processade typen som finns på hyllorna i de flesta livsmedelskedjor. Massera enkelt in en liten mängd honung över dina ärr och låt detta naturunder utöva sin magi. Du kan även blanda ungefär en tesked av mald kanel per två matskedar honung för att tillsätta por-rensande kraft. Använd denna behandling så ofta och länge som du vill.

6. Citron

Citronjuice är en naturlig AHA-syra som kan användas för att bleka ärr, främja läkning och återuppliva huden. Kläm enkelt ut juicen från en organisk citron i en liten skål. Du kan använda denna behandling outspädd eller blandad med vatten om du har känslig hud. Badda juice över ärren med an bomullsboll och låt det torka helt. Skölj sedan av ditt ansikte med kallt vatten och följ upp med en naturlig fuktgivare. Upprepa denna behandling varannan eller var tredje dag. Kom ihåg att citronjuice kommer att göra huden mer känslig för UV-strålning så det är bäst att undvika direkt solljus under ett tag efter användning av denna behandling.

7. Potatisjuice

Vitamin- och mineralrik potatis är en annan grönsak som är fantastisk för hudens hälsa och läkning. Använd juice från färsk organisk potatis för att bleka ärr från acne och finnar genom att skära av några tunna skivor och applicera dem direkt på berörda områden. Alternativt kan du skära tjockare skivor och applicera juicen genom att massera dem över ärren. För bästa resultat ska du lämna potatisjuicen på huden under åtminstone femton minuter innan du sköljer av med varmt vatten. Du kan göra detta upp till en gång per dag.

8. Nyponfröolja

Nyponfröolja är i en klass för sig när det avser att främja naturligt hälsosam hud. För maximala hälsofördelar så se till att använda organisk kallpressad olja. Applicera denna lätta och ej feta behandling en eller två gånger dagligen för att skörda fördelarna av dess essentiella fettsyror och hög koncentration av trans-retinoinsyra – en naturlig form av vitamin A som finns i nyponfrön. Prova denna 100% organiska nyponolja i samspel med en dermaroller för att läka ärren ännu fortare!

9. Naturliga skrubbar

Ett mer terapeutiskt sätt att läka acneärr är skrubbar med naturliga ingredienser. Applicera skrubbar på ärr ungefär en gång varannan eller var tredje dag. Låt vara under ungefär femton minuter och kom ihåg att följa upp med en bra och naturlig fuktgivare!

10. Vitamin E

Troligen det enklaste sättet att använda Vitamin E för läkning av ärr är att bara göra hål på änden av en gelkapsel och klämma ut innehåller på din fingerspets. Applicera oljan direkt på ärrad hud eller blanda ut det i din dagliga fuktgivare för att hjälpa till med snabbare läkning av ärr från acne och finnar.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev