Brun utan sol

Välj kategori

Är det möjligt att få en hälsosam solbränna och samtidigt undvika solskadorna? Det finns det faktiskt, och här ska vi visa dig vad du ska och inte ska göra om du vill ha en snygg solbränna.
Är det möjligt att få en hälsosam solbränna och samtidigt undvika solskadorna? Det finns det faktiskt, och här ska vi visa dig vad du ska och inte ska göra om du vill ha en snygg solbränna.

Vad är brun utan sol?

Brun utan sol, även kallat BUS, är en benämning på produkter som hudkrämer, sol dusch och kosttillskott som på kemisk väg skapar pigment i huden. Hos de mest effektiva produkterna sker detta genom det aktiva ämnet DHA, vilket är ett färglöst socker, som integreras med de döda cellerna i det övre hudlagret. Som resultat färgas det övre hudlagret och din hy ser brunare ut. Brun utan sol produkter är inte farliga att använda men det är inte rekommenderat att använda dem i kombination med att sola då det kan påverka hudens kollagen.

Varför använda brun utan sol?

Det finns flera anledningar till varför många använder brun utan sol produkter. De flesta använder dessa för att uppnå en fin solbränd hy året runt då vädret inte tillåter det eller för att tjuvstarta solsemestern hemma för att inte vara blekast på stranden. En del använder även brun utan sol för att de har svårt att bli brun i solen utan att bli sönderbränd. Många upplever dessutom att de känner sig fräschare och ser piggare ut. En jämn solbränna kan även ge illusion av en bättre figur och få dig att känna dig mer attraktiv. Det finns även en rad positiva faktorer att använda brun utan sol istället för att sola. Genom att ligga och pressa i solen eller i solarium ökar risken för att drabbas av rynkor, hudåldrande och hudcancer på grund av skadliga UV-strålningar.

Hur kan du bli brun utan sol?

För dig som inte vill ligga och pressa i solen finns det idag naturliga och skonsamma produkter för din hud som kan ge dig en snygg bränna som varar länge. Även ifall dessa produkter har funnits på marknaden under en längre tid har produkterna förbättrats avsevärt sedan 80- och 90-talet då produkterna ofta var kladdiga, illaluktande och gav huden en orange nyans.

Dessutom har tiden det tar att bli brun med brun utan sol produkter förbättrats. Idag kan du få en snygg solbränna på endast en timme. Det finns en rad olika produkter för att bli brun snabbt som till exempel brun utan sol kosttillskott som stimulerar pigmentet, sol dusch på salong och sol lotion. Men tänk på att dessa produkter varierat avsevärt i kostnad och kvalitet. Dessutom kräver en del av dessa produkter även lite förarbete och tålamod för att få en perfekt solbränna. Prova dig därför fram för att hitta just den produkt som passa dig bäst.

Brun utan sol kosttillskott

Brun utan sol kosttillskott är idag den enklaste och mest populära metoden för att få en snygg solbränna utan att sola eller för att få en mer djup och intensiv färg. Kosttillskotten fungerar genom att öka den naturliga produktionen av melanin vilket på sikt utvecklar en brun hy. Dessutom innehåller brun utan sol kosttillskotten betakaroten som lagras i huden och triggar kroppens pigment, vilket bevarar brännan längre. Kosttillskotten fungerar därför utmärkt för förberedda sig inför solsemestern eller för att intas efter att du kommit hem från solsemestern för att förhindra att brännan bleknar. Till skillnad från sol lotion och sol dusch är kosttillskott enkla att inta, kladdar inte och ger heller inga fläckar. Dessutom är de diskreta att använda och ger inga biverkningar.

Brun utan sol dusch

Sol dusch utför på salonger och fungerar genom att man sprayar ett jämnt lager av brun utan sol på huden. Det är därför rekommenderat att inte duscha direkt efter behandlingen för att låta medlet absorbera av huden. Dessutom bör du skrubba huden innan en sol dusch för att få ett jämnt och fint resultat. Behandlingen ger omedelbar effekt och ökar gradvis efteråt. Men behandlingen är ofta dyr och avtar redan efter en till två veckor.

Brun utan sol lotion

Det finns idag ett brett utbud av BUS krämer som appliceras på huden för att ge en solbrun färg. Tiden det tar att bli brun med dessa krämer varierar dock. En del krämer ger omedelbar effekt medan andra ger effekt efter ett par timmar. Dessutom är en del krämer färgade för att du enklare ska se var du applicerar så att resultatet blir jämnt medan andra krämer är vita. Därför måste du vara mer noggrann när du applicerar dessa krämer för att inte brännan ska bli ojämn eller se flammig ut. Det är rekommenderat att testa dig fram på ett litet område innan du applicerar krämen över hela kroppen. Brun utan sol lotion är ett billigt alternativ för att få en bränna men välj med omsorg då krämerna ofta är kladdiga att använda och kan ge fläckar eller orange hy.

Ät och drick livsmedel med betakaroten

Betakaroten finns i olika frukter och grönsaker som sötpotatis, morötter och spenat och kan enligt studier från Journal of Nutrition hjälpa dig att bli brun utan sol. Betakaroten hjälper nämligen kroppen att göra sig av med skadliga gifter och bidrar till märkbar förändring i hudfärgen. Genom att få i sig fem portioner av frukt och grönsaker får kroppen i sig mellan 6-8 mg av betakaroten vilket är tillräckligt för att uppnå resultat. Men överkonsumtion kan leda till biverkningar som diarré och en gulaktig nyans på händer och fötter.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev