Fördelar med att använda Arganolja för hudvård

Ge näringsrik återfuktning

Letar du efter en effektiv produkt för att bekämpa ansiktsärr som orsakas av akne, brännskador och kirurgiska operationer? En produkt som har använts i många år för att främja hårets tillväxt är Arganolja men har nu visat sina god egenskaper för hudvård också.

Hur uppkommer ett ärr?

Ärr uppkommer när huden har saboterats djupare än överhuden. När kroppen sedan försöker läka så kommer den undre huden att reparera ihop såret, men underhuden har inte samma egenskaper som överhuden vilket för att den ser och känns annorlunda ut.

Arganolja

I varmare breddgrader, allt vanligast i Marocko växer Argania Spinosa med sin Argan frukt stora som en pingisboll. I Argan frukten plockas fruktfrön ut och dessa är väldigt rika på nyttiga fetter som Omega-6 och antioxidanten E-vitamin. Argan frön har sedan hundra år pressats ner till en olja och använts som i omfattande utsträckning inom skönhetsindustrin för sina fantastisk återfuktande egenskap.Genom att oljan är helt plantbaserad så sjunker oljan lätt in i huden och ge långvarig återfuktning och passar perfekt för torr och känslig hud. Kallpressad Arganolja som är gjord på 100 % naturlig arganolja ger de bästa förutsättningarna för hälsosam och vacker hud. E-vitamin eller reparations-vitaminet som det också heter har sitt huvudjobb att frigöra kroppen från skadliga ämnen i cellerna. De fria radikalerna blir utputtade vid bildningen av nya hudceller. Vi användning av arganolja kan huden därför läka effektivt och bilda ny och ungdomlig lättare.

Multifunktionell skönhetsprodukt

Arganolja har flera fördelar för både hud och hår. Eftersom oljan är fullproppad med goda antioxidanter så får huden precis den medicin som den önskar för att kunna reparera. Därför är Arganolja ansedd som den skönhetsprodukt som kan reducera och läka acneärr effektivt.För att huden ska kunna läka ihop behöver den extra återfuktning, vilket det får ifrån oljan som tränger djupt in i huden. På så sätt är Arganolja också effektiv mot Akne. Genom att oljan sjunker in på djupet och tillför naturlig olja så stoppar det den överflödiga talgproduktionen. Finnar uppstår genom uttorkad hud och hormoner som stimulerar till överproduktion av talg som sedan tränger upp som finnar på ytan av huden. Ett sätt att stoppa detta är att återställa fuktbalansen i huden. Antioxidanterna verkar också i huden för att förhindra inflammationer och tar bort fria radikaler.

Olja är också ett bra återfuktning alternativ för att öka elasticiteten i huden. Fördelar med arganolja är att den absorberas snabba men samtidigt har långvarig återfuktande effekt eftersom den jobbar ifrån djupet. Andra skönhetsoljor som är baserade på mineraloljor, lägger sig som en yta på huden och innehåller inga vitaminer. Därför är det värt att investera i en Arganolja eftersom det ger riktig resultat till att uppnå hälsosam och vacker hud.

Anmäl dig till vår nyhetsbrev